Nieuwsbrief
vrijdag 26 augustus 2016

Wie handhaaft de steeds complexere security?

Dagelijks worden organisaties en overheden aangevallen door kwaadaardige hackers. Tegenwoordig is het beveiligen van gegevens minder overzichtelijk dan vroeger. Er wordt meer data gegenereerd en het staat verspreid opgeslagen vanwege mobiele toepassingen en (hybride) cloudoplossingen. Dat maakt beveiliging nóg complexer en vereist specialistische kennis en die is niet altijd aanwezig. Security Int…

Wie handhaaft de steeds complexere security?

Data staat tegenwoordig niet meer op één datacentrum, maar op allerlei mobiele apparaten als laptops, tablets en smartphones. Daarnaast verhuizen veel organisaties hun tools en opslag van hun on-premise-datacenters naar de cloud. Vaak is die oplossing namelijk goedkoper, flexibeler en beter schaalbaar. Dat is voordelig voor de business, maar IT-beheer en security wordt een stuk onoverzichtelijker.

Als gegevens op verschillende plaatsen staan, is het moeilijker overzicht houden. Daarnaast zijn er vanwege mobiele toepassingen veel meer verbindingen die beveiligd moeten worden. Dit vereist speciaal opgeleide cybersecurityspecialisten en die blijken wereldwijd zeer schaars. Veel kleine en grote bedrijven hebben een interne ICT-dienstverlening die de complexiteit boven het hoofd groeit.

Dankzij de dit jaar ingevoerde Wet Meldplicht Datalekken en de talrijkere en ingenieuzere aanvallen zitten veel bedrijven in een spagaat. Enerzijds worden de eisen van databescherming strenger en moeten bedrijven vanaf 2018 zelfs verplicht (volgens de nieuwe Europese wetgeving General Data Protection Regulation) een Privacy Officer aanstellen. Anderzijds is er een tekort aan dat personeel, en vinden bedrijven het moeilijk om cybersecurityspecialisten te vinden en vast te houden.

Met de toenemende volwassenheid van Cloud technologie kunnen bedrijven hun IT inmiddels in verschillende scenario's uitbesteden. Dit geldt ook voor IT-security en dit kan helpen om het gebrek aan skills flink te compenseren.

Neemt uw organisatie de juiste stappen om bestand te zijn tegen de dagelijkse cyberdreiging van nu en de toekomst? Via de zesdelige kenniscyclus “Security Intelligence” krijgt u inzicht in de kansen en uitdagingen. Ook wordt aandacht besteed aan praktische tips om vandaag nog aan de slag te gaan.

Wilt u deze informatieve kenniscyclus met vele waardevolle downloads de komende weken ontvangen? Abonneert u zich dan nu gratis op Security Intelligence.

Gerelateerde blogs

<string>(

vrijdag 26 augustus 2016

Security monitoring beter geregeld vanuit de cloud

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.