Nieuwsbrief
vrijdag 26 augustus 2016

Security monitoring beter geregeld vanuit de cloud

De spagaat tussen een optimale security enerzijds en budgetbeperkingen anderzijds dwingen bedrijven om naar nieuwe mogelijkheden te kijken. Migratie naar de cloud blijkt daarbij steeds vaker een aantrekkelijk scenario. De cloud heeft immers veel voordelen: lagere beheerkosten, een snelle setup, hoge continuïteit en schaalbaarheid. Maar security vanuit de cloud, is dat ook aantrekkelijk?

Security monitoring beter geregeld vanuit de cloud

Hoewel steeds meer wordt uitgegeven aan security blijkt uit onderzoek van Nucleus Research dat bedrijven die vanuit de cloud werken 22% minder uitgeven aan security dan organisaties die hun IT en security voornamelijk on-premise inrichten. En door de opkomst van SaaS security oplossingen biedt cloudtechnologie ook op het gebied van security steeds grotere voordelen. 

Zo kunnen cloudoplossingen een belangrijke rol spelen bij het inrichten van security monitoring, de basis van elk security strategie. Door log en netflow collection als 'managed' clouddienst af te nemen wordt echter niet alleen een besparing gerealiseerd. Ook de focus van de organisatie zelf kan worden verlegd naar de kritische factoren, zoals de analyse van afwijkingen. Een aantrekkelijk alternatief voor het gebruik blijven maken van verouderde on-premise infrastructuur met alle beperkingen van dien. Of het blijven updaten van de on-premise infrastructuur en daar evenredig veel tijd en middelen in stoppen.

Het is alleen niet zo dat alle cloud security aanbieders deze diensten op enterprise-niveau aanbieden. Daarom is het van belang de cloud security aanbieder te kiezen die geavanceerde SIEM (Security Information and Event Management) tooling combineert met ervaren personeel.

Het optimaal inzetten van gekwalificeerd personeel is vaak een andere overweging voor het onderbrengen van security functies in een beheerde dienst. De leverancier van de clouddienst zorgt immers voor het technische beheer zoals systeemupdates en schaalt indien nodig ook speciaal opgeleide security-experts bij, terwijl het eigen personeel zich kan richten op analyse en verdachte afwijkingen. Aan dat soort personeel hebben veel bedrijven juist een tekort.

Benieuwd naar security monitoring van de cloud? Abonneer dan op de gratis kenniscyclus Security Intelligence.

Gerelateerde blogs

<string>(

woensdag 30 januari 2019

Office 365 - aanmelden met je glimlach

<string>(

vrijdag 21 december 2018

Security en Compliance wordt eenvoudiger binnen Office 365

<string>(

woensdag 14 november 2018

Veiliger met Azure Information Protection

<string>(

maandag 07 mei 2018

Cloud security: bescherm je data vanuit de mens, de processen en de techniek

<string>(

vrijdag 21 april 2017

Shadow IT lijkt niet te stuiten, hoe ga je er mee om?

<string>(

vrijdag 26 augustus 2016

Wie handhaaft de steeds complexere security?

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.