Nieuwsbrief
vrijdag 2 december 2016

De kracht van kwetsbaarheid

Roel van Rijsewijk heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Daarnaast is hij auteur van het boek “Cyberrisico als kans”. Tijdens zijn keynote op het congres IT & Information Security vertelt hij over de kracht van deze kwetsbaarheid.

De kracht van kwetsbaarheid

Roel van Rijsewijk is Senior Fellow bij het Centre for The Edge van Deloitte dat inhoudelijk perspectieven op groei ontwikkelt voor het informatietijdperk. Hij heeft meer dan vijftien jaar ervaring in het adviseren van technologie-gedreven organisaties op het gebied van risicomanagement en informatiebeveiliging. Daarnaast is hij auteur van het boek “Cyberrisico als kans”.

Cyberrisico als kans

In vrijwel elke strategie voor groei en waardecreatie speelt digitale technologie een dominante rol. Organisaties worstelen echter met wat Van Rijsewijk het ‘digitale dilemma’ noemt: wat digitale technologie zo waardevol maakt, open en verbonden, maakt het ook kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf. 

Tijdens zijn keynote op het congres IT & Information Security vertelt hij over de kracht van deze kwetsbaarheid. Hij vertelt hierover: "Omhels onzekerheid en durf kwetsbaar te zijn. Weerbaarheid is het vermogen om incidenten snel te detecteren, effectief te reageren, te leren en te herstellen naar een hoger niveau."

Benieuwd naar de concrete handvatten die Roel u kan aanreiken? Neem dan kosteloos deel aan het IT & Information Security congres. 

Gerelateerde blogs

<string>(

donderdag 02 februari 2017

De IT & Information Security Benchmark: Hoe nemen we security beslissingen? Ratio vs emotie

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.