Nieuwsbrief
woensdag 12 april 2017

De olifant in de kamer: mobiele veiligheid

Bij IBM krijgen wij steeds meer eisen voor grondig en veilige enterprise mobility management (EMM) platforms. Echter blijft er een grote olifant in de kamer: veiligheid. Veel organisaties zijn enthousiast over mobiel en willen een mobiele strategie implementeren. Maar de aanhoudende perceptie dat mobiel onveilig is, zorgt steeds voor een grote mate van terughoudendheid.

De olifant in de kamer: mobiele veiligheid

Ons antwoord presenteert zich in de vorm van IBM MaaS360. In dit blog vind je wat je moet weten over de oplossing die het delicate evenwicht tussen productiviteit en beveiliging biedt.

Een mobiele wereld die ook werkt

Digitalisering heeft niet alleen onze functieomschrijving dramatisch beïnvloed, de invloed op onze manier van werken moet ook niet onderschat worden. In het nog niet-zo-verre verleden, begon en eindigde je met werken aan het bureau. In 2017 is mobiliteit van toepassing op persoonlijke apparaten, bedrijfsobligaties en zelfs gedeelde apparaten. In een genetwerkte werkplek is mobiel het pad naar de toekomst voor elke onderneming.

Maar er is een grote “maar”. Hoewel de massale mobiele connectiviteit een aantal grote voordelen heeft, verhoogt het ook de veiligheidsvragen - en terecht. Het is zonder twijfel een van de belangrijkste obstakels bij de vaststelling van de mobiele telefoon. De voordelen van mobiel wegen altijd op tegen de risico’s, tenminste… als deze risico’s beperkt kunnen worden tot een absoluut minimum.

Wie is bang voor de ‘grote, slechte’ Mobiel?

Het aantal cyberaanvallen op zowel grote als kleine bedrijven in de afgelopen jaren, help niet echt bij de opbouw van het vertrouwen die zo nodig is voor mobiele inzet. Dat is inderdaad de grote evenwichtsoefening voor enterprise IT: mobiel werken makkelijker, sneller en efficiënter maken en tegelijkertijd zorgen voor de bescherming van gegevens.

Voor organisaties in twijfel, kan een EMM-platform, zoals MaaS360, de enkele, veilige oplossing zijn die de bezorgdheid over de veiligheid toespreekt: het beschermt de mobiele data op verschillende apparaten, applicaties, netwerken, cloud resources en datacenters. Nauw geïntegreerd met een toonaangevende veiligheidsaanbod, brengt MaaS360 enterprise IT de intelligentie en capaciteiten die nodig zijn om op grote schaal de mobiliteit en de voordelen ervan te omarmen, zonder de bijbehorende complexiteit en hoofdpijn:

Simpele, snelle, krachtige container oplossingen voor veilige handel productiviteit

Containerisatie is de hoeksteen van het Enterprise Mobility platform. MaaS360 biedt een wachtwoord-beschermde, goed beveiligde container die volledig gescheiden is van andere toepassingen op het apparaat van de gebruiker, de privacy van de eindgebruiker en voorkomt het lekken van informatie.

Beveiligde toegang tot zakelijke applicaties en middelen via smartphones en tablets

De breedte en diepte van de service opties hebben een grote behoefte gecreëerd voor de CISOs om toezicht te houden op hoe hun vele mobiele gebruikers selecteren, toegang verkrijgen en met een cloud applicatie omgaan. On-the-go toegang tot bedrijfsonderzoeken is een belangrijke motor voor mobiele productiviteit geworden. IT is al bekend met een constant hoge vraag naar applicaties zoals Office 365, Google Apps, Salesforce, Workday en ServiceNow, allemaal in een oogopslag. Bij MaaS360 heeft een goede veiligheid zonder de snelheid van levering in gevaar te brengen. Integratie met IBM Security Access Manager (ISAM) biedt mobiele gebruikers single sign-on (SSO) toegang tot deze middelen, terwijl je vasthoudt aan het bedrijfsbeleid. De MaaS360-ISAM integratie beantwoordt de oproep voor de bescherming van gegevens, terwijl vertrouwde gebruikers toegang krijgen tot de juiste middelen.

Visualisatie van mobiele events en toegestane apparaten vanaf één dashboard

Grote mobiele omgevingen zijn heersend door hun activiteiten. Bij IT is een manier nodig om moeiteloos inconsistenties op te sporen en bedreigingen te identificeren op het moment dat ze gebeuren, maar ze kunnen niet worden opgezadeld met nulpunten op elk individueel niveau. MaaS360 is het eerste EMM platform om over een app op de IBM App Exchange te beschikken. De IBM MaaS360 app voor QRadar geeft IT een manier om kritische mobiele informatie te zien in een gemakkelijk te gebruiken formaat en een manier om de benodigde context te verstrekken en de middelen om te reageren. Bovendien kan het snel onderzoeken door enorme hoeveelheden gegevens van meer dan 400 data. Het resultaat is een snelle identificatie en de beperking van de mobiele veiligheidsrisico's zoals malware-infectie, het lekken van gegevens en het gebruik van ongeautoriseerde apps die anders niet opgemerkt worden.

Managing Mobile met MaaS360

MaaS360 IT-teams geven een brede waaier van mobiele beveiligingsopties aan zakelijke en persoonlijke informatie over gebruikers, apparaten, content en apps. Dit geeft klanten de flexibiliteit om geslaagde mobiele beveiliging te bieden aan de uiteenlopende behoefte van de eindgebruikers en IT-veiligheidseisenDenk bijvoorbeeld aan het beheer van mobiele apparaten, data containment, app beveiliging, beheer van mobiele bedreiging, unified endpoint management en geavanceerde controle van corporate data. We hopen dat MaaS360 je het vertrouwen biedt die je nodig hebt om mobiel met een gerust hart in te zetten.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.