Nieuwsbrief

Nieuws & Blog

OT Attacks: De grootste nieuwe cybersecurity dreiging voor bedrijven Blog
donderdag 01 juli 2021

OT Attacks: De grootste nieuwe cybersecurity dreiging voor bedrijven

Al jaren lezen we geregeld in de media dat organisaties slachtoffer worden van een cyberaanval. Vaak weten hackers binnen te dringen om vervolgens belangrijke processen te verstoren. Tegenwoordig zien we dit niet alleen in de IT, ook de OT (operationele technologie) wordt aangevallen. Het gevolg? Bedrijven kunnen hun kernprocessen niet voortzetten waardoor ze volledig plat komen te liggen. Lees in deze blog hoe je jouw OT veilig houdt van cybercriminelen.

Zonder angst naar de cloud: 3 essentiële thema's Blog
donderdag 10 juni 2021

Zonder angst naar de cloud: 3 essentiële thema's

Eigenlijk willen we allemaal naar de cloud. Maar het fenomeen cloudwatervrees kennen we ook wel. Een belangrijk middel om die angst te overwinnen is een solide strategie, gebaseerd op een langetermijnvisie op je IT-infrastructuur. Daarom is het belangrijk dat je cloudstrategie aansluit bij waar je als organisatie voor staat en waar je heen wilt. Lees in deze blog 3 thema's om rekening mee te houden.

Waarom security awareness onderdeel moet zijn van jouw cybersecurity strategie Blog
donderdag 10 juni 2021

Waarom security awareness onderdeel moet zijn van jouw cybersecurity strategie

In de afgelopen jaren zijn er tal van incidenten geweest waarbij een menselijke handeling heeft geleid tot enorme financiële en imago schade. Hoe ga je de geavanceerde aanvallen van cybercriminelen tegen binnen jouw organisatie? Dat doe je met Security Awareness training. Security awareness is het trainen van je medewerkers om hen in staat te stellen informatie incidenten, zoals phishing mails en social engineering te voorkomen. Lees er in deze blog meer over.

Effectief thuiswerken: veilig en vertrouwd werken Blog
vrijdag 07 mei 2021

Effectief thuiswerken: veilig en vertrouwd werken

Thuiswerken vraagt voor een veilige en vertrouwde werkplek voor iedere werknemer. Hoe bouw je dit op? Lees in deze blog 3 tips hoe je een veilige omgeving bouwt voor thuiswerkplekken. Lees in dit blog van de 'effectief thuiswerken' reeks met welke 3 tips je een veilige omgeving bouwt voor jouw collega's om waar en wanneer dan ook effectief te werken.

Waarom cybersecurity zich niet alleen op IT, maar ook op OT moet richten Blog
vrijdag 07 mei 2021

Waarom cybersecurity zich niet alleen op IT, maar ook op OT moet richten

Veel organisaties binnen de industrie kopen machines zonder inzicht te hebben in cybersecurity. Dit kan ze heel duur komen te staan. Cybercriminelen staan namelijk niet alleen stil bij jouw IT, jouw OT is ook aan de beurt. Wat zijn de cybersecurity-risico's en hoe kan je een cyberaanval op je OT voorkomen? Lees het in deze blog.

10 tips voor een veilige (thuis)werksituatie! Blog
donderdag 01 april 2021

10 tips voor een veilige (thuis)werksituatie!

Biedt jouw organisatie thuiswerkmogelijkheden? Is je informatie voldoende beschermd? Passen de voorzieningen bij de maatregelen om veilig werken te garanderen? In deze blog staan 10 eenvoudige tips ten aanzien van (informatie)veiligheid en thuiswerken.

4 praktische voordelen die je behaalt met een securityscan Blog
donderdag 01 april 2021

4 praktische voordelen die je behaalt met een securityscan

Veel organisaties die hun eigen IT-omgeving beheren, zijn zich wel bewust dat er kwetsbaarheden zijn maar hebben geen idee waar die 'gaten' dan zitten. Het komt ook vaak voor dat een organisatie gewoon niet weet waar te beginnen. In dit soort situaties kan een professionele securityscan uitkomst bieden. Hier volgen vier voordelen die zo'n scan jouw organisatie oplevert.

De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen Blog
vrijdag 05 maart 2021

De beste technieken om kwetsbaarheden in je netwerk op te ruimen

Jouw IT-omgeving loopt elke dag gevaar! Er worden continu nieuwe kwetsbaarheden ontdekt en de trucs die cybercriminelen gebruiken worden steeds geavanceerder. In deze blog lees je welke technieken IT-securityprofessionals inzetten tegen dit soort bedreigingen en wat het specifieke nut is per techniek.

Het virtuele klaslokaal: veilig online lesgeven Blog
dinsdag 02 februari 2021

Het virtuele klaslokaal: veilig online lesgeven

Veel onderwijsinstellingen zijn door corona (deels) overgestapt op digitaal thuisonderwijs. Naar verwachting zal hybride lesgeven ook in de toekomst een grotere rol gaan spelen. Leerlingen volgen dan vanuit huis lessen of colleges, die fysiek plaatsvinden in een leslokaal of collegezaal. Dit brengt veel voordelen met zich mee, maar zeker ook uitdagingen. Hoe ga je bijvoorbeeld om met thema’s zoals privacy en beveiliging, wanneer het gaat om videobellen en online surveillance?

Veilig data vernietigen? Zo pak je het aan Blog
dinsdag 02 februari 2021

Veilig data vernietigen? Zo pak je het aan

Data verwijderen is zeker niet hetzelfde als data vernietigen. Wanneer je zelf bestanden verwijderd, zijn ze namelijk met bepaalde software alsnog terug te halen, wat risico’s met zich meebrengt. Met professionele datavernietiging voorkom je dat persoonsgegevens of bedrijfsdata in de verkeerde handen vallen. We geven je in dit artikel 3 slimme tips om datavernietiging goed aan te pakken.

Zo houd je toenemende cyberdreigingen onder controle Blog
maandag 21 december 2020

Zo houd je toenemende cyberdreigingen onder controle

Hoeveel smartphones en laptops loggen in op je bedrijfsnetwerk? Bij menig organisatie rijst het aantal apparaten de pan uit; helemaal nu veel collega’s gedwongen thuiswerken. Heb jij nog grip op al die endpoints? Zo niet dan loop je de kans dat het hele bedrijfsnetwerk gegijzeld wordt en de bedrijfsvoering stopt. Mis je controle? Dan is het de hoogste tijd voor endpoint security.

Het belang van taal voor AVG-compliance Blog
donderdag 03 december 2020

Het belang van taal voor AVG-compliance

Zoals niemand ontgaan zal zijn, is de AVG is inmiddels al enige tijd van kracht. Dat neemt niet weg dat het soms uitdagend kan blijken om hier volledig aan te voldoen. Dit werd recent weer geïllustreerd door berichten dat de Autoriteit Persoonsgegevens kampt met forse achterstanden door het nog steeds groeiende aantal meldingen. Dit benadrukt echter ook dat er wel degelijk wordt gehandhaafd, wat het belang van compliance onderstreept. Hierbij zouden wij graag een wat minder technisch element van de AVG-implementatie willen belichten, dat desalniettemin wél impact op de compliance kan hebben.

Windows Virtual Desktop bij de klant Blog
donderdag 05 november 2020

Windows Virtual Desktop bij de klant

Toen we voor het eerst hoorden van Windows Virtual Desktop (WVD) konden we als echte techneuten uiteraard niet wachten om er mee aan de slag te gaan. Wat kan het, hoe kunnen we het inzetten en wat zouden we er mee kunnen bereiken waren de vragen die volgden. Juist op dat moment waren we bezig met een project waarin de moderne werkplek de huidige werkplek moest vervangen.

Lokale services veiliger maken met de kracht van de cloud Blog
donderdag 01 oktober 2020

Lokale services veiliger maken met de kracht van de cloud

Grote kans dat je gebruikt maakt van Microsoft 365. Bij elke vorm van Microsoft 365 krijg je de service Azure Active Directory (AAD) cadeau. Maar de vorm/licentie die je kiest bepaalt ook de functionaliteiten die je krijgt. Kies je voor de gratis variant? Dan ligt de focus op cloud diensten en is de integratie met je lokale omgeving beperkt. Misschien heb je wel de ambitie om op termijn volledig cloud native te gaan… maar tot die tijd moet het licht blijven branden. En moeten je gebruikers veilig gebruik kunnen maken van je lokale services ook in een hybride scenario.

ShareGate Apricot: wat is het precies? Blog
woensdag 30 september 2020

ShareGate Apricot: wat is het precies?

ShareGate Apricot (Apricot) ondersteunt organisaties met het naleven en implementeren van de governance strategie van Microsoft Teams. In deze blog deel ik mijn ervaringen rondom de werking en toegevoegde waarde van Apricot.

4 essentiële voorwaarden voor een goede databeveiliging Blog
dinsdag 29 september 2020

4 essentiële voorwaarden voor een goede databeveiliging

Human capital en data vormen samen het kostbaarste bezit van elke moderne organisatie. Daarom wordt er heel zorgvuldig omgegaan met medewerkers en krijgen zij volop ruimte om zich te ontwikkelen. Maar op data zijn we nog niet allemaal even zuinig. Dat komt waarschijnlijk ook doordat dit voor de meeste organisaties nog een relatief nieuwe succesfactor is.

Hackpogingen vervijfvoudigd? Zo hou je jouw deur potdicht! Blog
dinsdag 25 augustus 2020

Hackpogingen vervijfvoudigd? Zo hou je jouw deur potdicht!

Het aantal hackpogingen binnen het MKB groeit dit jaar met een factor 5. Je hebt twee keuzes. Wacht je tot de hacker binnenkomt en een alarm activeert op het moment dat het al te laat is? Of pak je de hacker al aan zodra hij een poging doet een voet tussen de deur te zetten?

Security die staat als een huis bij HAS Hogeschool Blog
donderdag 06 augustus 2020

Security die staat als een huis bij HAS Hogeschool

“Als ik praat over IT en security, dan trek ik graag de vergelijking met de beveiliging van een huis. Dankzij goed hang- en sluitwerk kan er niemand naar binnen. Mocht er toch iets voorvallen, dan wil je dat het alarm dit signaleert. En met de camera-opname kijk je terug wat er nu precies is gebeurd.” Paul Willemsen, Teammanager Informatisering & IT a.i. legt uit waarom HAS Hogeschool koos voor de Managed Detection and Response dienstverlening van Wortell.

Privacy Shield geschrapt: hoe, waarom en wat nu? Blog
donderdag 06 augustus 2020

Privacy Shield geschrapt: hoe, waarom en wat nu?

Op 16 juli heeft het Hof van Justitie van de Europese Unie de veelbesproken overeenkomst EU-VS Privacy Shield ongeldig verklaard. Daarmee is nog eens onderstreept wat Europese experts al jaren beweren: organisaties die kiezen voor optimale privacy- en dataveiligheid, doen er verstandig aan om te kiezen voor Europese cloudaanbieders.

Veilig samenwerken in Microsoft Teams met ons Protection Pack Blog
dinsdag 30 juni 2020

Veilig samenwerken in Microsoft Teams met ons Protection Pack

Er zijn belangrijke stappen om een veilige werkomgeving binnen Microsoft Teams in te richten. Naast inrichting en monitoring, is de opvolging van security meldingen van essentieel belang. Lees er meer over in deze blog.

De impact van een datalek voor organisaties Blog
woensdag 03 juni 2020

De impact van een datalek voor organisaties

Data vormt de ruggengraat van elke organisatie. Ongeacht in welke branche men werkzaam is, elke organisatie beschikt over gevoelige data. Helaas zijn er altijd hackers actief die het voorzien hebben op deze data.

Security awareness: focus op gedrag Blog
woensdag 03 juni 2020

Security awareness: focus op gedrag

Het is eigenlijk best raar dat je als bedrijf wel oefent met brandmeldingen en daarvoor up-to-date draaiboeken hebt liggen. Je hebt BHV'ers aangewezen en ook de hesjes en portofoons liggen centraal klaar. Maar zodra het om digitale veiligheid gaat valt op dat veel organisaties nog helemaal geen programma of draaiboek hebben liggen.

Wortell Enterprise Security rolt wereldwijd Honeypot netwerk voor Azure Sentinel uit Blog
donderdag 30 april 2020

Wortell Enterprise Security rolt wereldwijd Honeypot netwerk voor Azure Sentinel uit

Wortell heeft een uniek wereldwijd Honeypot netwerk uitgerold om de Threat Intelligence feed van organisatiespecifieke data te voorzien. “Zo kunnen we klanten die gebruik maken van de Wortell Managed Detection en Response (MDR) dienstverlening nog beter tegen cyberattacks beveiligen.”

7 tips voor security officers: verhoog snel het beveiligingsniveau Blog
vrijdag 03 april 2020

7 tips voor security officers: verhoog snel het beveiligingsniveau

Terwijl medewerkers in deze nieuwe thuiswerksituatie oplossingen bedenken om met collega’s en klanten in contact te kunnen blijven, gaan ze daarmee massaal aan het chatten en documenten delen. Hierbij wordt vaak geen rekening gehouden met het risico van cyberaanvallen. In deze blog lees je 7 tips om snel de risico’s van cyberaanvallen te beperken en de beveiliging te verhogen.

Thuiswerken voor beginners: 5 tips Blog
dinsdag 31 maart 2020

Thuiswerken voor beginners: 5 tips

Het kabinet roept ons op tot zoveel mogelijk thuiswerken om de verspreiding van het coronavirus in te dammen. Een hele aanpassing, zeker voor wie thuiswerken helemaal niet gewend is. We zetten in deze blog 5 tips op een rij die jou helpen met leuk en efficiënt thuiswerken.

5 do’s voor het succesvol beveiligen van Robotic Process Automation Nieuws
woensdag 26 februari 2020

5 do’s voor het succesvol beveiligen van Robotic Process Automation

RPA is inmiddels een veelgebruikte techniek voor het automatiseren van bedrijfsprocessen. De technologie stijgt nog altijd in populariteit en wordt vaak gezien als een van de belangrijkste factoren voor digitale transformatie. Uit het Global Advanced Threat Landscape report van CyberArk is gebleken dat 78% van de respondenten al investeert in RPA of dit in 2020 nog van plan is.

Zorgt standaardisatie voor meer bescherming? Nieuws
woensdag 26 februari 2020

Zorgt standaardisatie voor meer bescherming?

Op 17 februari vond er een meeting plaats in Brussel over de start van een Europese Standaardisatie van Blockchain. Hierbij werd vooral gekeken naar de normen die gelden op mondiaal gebied en de manieren om deze te implementeren in Europa.

Positieve ontwikkelingen Industrial Cyber Security voor 2020 Nieuws
dinsdag 25 februari 2020

Positieve ontwikkelingen Industrial Cyber Security voor 2020

2019 was een jaar waarin cyber criminelen weer hard toe hebben geslagen. Wereldwijd werden duizenden bedrijven slachtoffer van cyber attacks. Ook in Nederland hebben veel bedrijven last gehad van ransomware en zou er zelf miljoenen euro's aan losgeld betaald zijn aan cyber criminelen. Zo blijkt uit een vertrouwelijk rapport van het NCSC, aldus NOS.

Drie redenen waarom je Legacy Authentication uit moet zetten voordat Microsoft het voor je doet Blog
dinsdag 25 februari 2020

Drie redenen waarom je Legacy Authentication uit moet zetten voordat Microsoft het voor je doet

Microsoft zal in oktober van dit jaar de Legacy Authenticatie voor Exchange Online dichtzetten. Om er zeker van te zijn dat jouw organisatie hier optimaal op voorbereid is en om negatieve impact te voorkomen, beschrijven we de aanbevolen acties die je kunt doorlopen.

Helft CISO’s overweegt ontslag in 2020 vanwege krap budget Blog
woensdag 29 januari 2020

Helft CISO’s overweegt ontslag in 2020 vanwege krap budget

Een onderzoek van Bit Defender wijst uit dat ongeveer de helft van zo’n 6000 ondervraagde informatiebeveiligingprofessionals in 2020 mogelijk wil stoppen, als er niets verandert in het budget dat zij mogen uitgeven. Een gedeelte noemt de algemene beveiliging van hun organisatie sterk, maar stelt ook dat er geld nodig is om meer expertise aan te trekken en om medewerkers te trainen.

API’s en de juiste beveiliging Blog
woensdag 29 januari 2020

API’s en de juiste beveiliging

API’s worden steeds meer onderdeel van de digitale transformatie binnen organisaties. Het is een gemakkelijke manier om werknemers, partners en andere klanten in staat te stellen om toegang te verkrijgen tot applicaties, gegevens en zakelijke functionaliteiten binnen jouw digitale ecosysteem. Het is dan ook niet gek dat veel hackers erg gehaaid zijn in het kraken van jouw API’s. Hoe voorkom je dat jouw systemen worden gehackt?

Alleen in Nederland hadden we last van Citrix-files, maar waarom? Blog
woensdag 29 januari 2020

Alleen in Nederland hadden we last van Citrix-files, maar waarom?

Citrix is een Amerikaans softwarebedrijf die het mogelijke maakt voor medewerkers om op afstand in te loggen op computersystemen. Naast Nederland zijn er veel andere (Europese) landen waar Citrix ook een veel gebruikte software is. Echter, enkel in Nederland spraken we over Citrix-files en ging het de afgelopen weken in het nieuws enkel over het Amerikaanse Softwarebedrijf. Maar waarom is dat?

IT Nederland niet opgewassen tegen toenemende complexiteit van cybercrime Blog
dinsdag 28 januari 2020

IT Nederland niet opgewassen tegen toenemende complexiteit van cybercrime

Een ruime meerderheid (57 procent) van de Nederlandse bedrijven is al eens slachtoffer geweest van cybercriminaliteit. En 77 procent van de IT’ers vreest dat zijn of haar bedrijf kwetsbaar is voor een aanval. Dit blijkt uit onderzoek van InSpark.

Cybersecurity is alleen mogelijk met de juiste mindset Blog
dinsdag 28 januari 2020

Cybersecurity is alleen mogelijk met de juiste mindset

Steeds vaker krijgen organisaties te maken met de gevaren van cyber aanvallen en langzaam wordt duidelijk dat getroffen organisaties met hun rug tegen de muur staan. En dat terwijl organisaties veel geld uitgeven aan het beveiligen van hun kroonjuwelen.

Nieuwe machinerichtlijn wordt cyber proof! Nieuws
dinsdag 26 november 2019

Nieuwe machinerichtlijn wordt cyber proof!

De Europese commissie is al volop in gesprek over de herziening van de machinerichtlijn. De machinerichtlijn vormt de basis voor de wetgeving over de veiligheid van machines. Deze geldt voor alle Europese lidstaten. Bij het herzien van de machinerichtlijn zal er rekening gehouden worden met technologische ontwikkelingen zoals robotica, AI en cyber security.

Security University Live: Een gastronomisch college Nieuws
dinsdag 26 november 2019

Security University Live: Een gastronomisch college

Als je aan de gastronomische top van Nederland denkt dan schiet de naam Ron Blaauw al gauw te binnen en dat is niet geheel zonder reden. Chef-kok en SVH Meesterkok Ron Blaauw wist menig Michelinster binnen te slepen met restaurant Ron Blaauw in Ouderkerk aan de Amstel en later met Ron Gastrobar in het Amsterdamse.

De 5 voordelen van een managed cloud security service Blog
vrijdag 22 november 2019

De 5 voordelen van een managed cloud security service

Heeft jouw organisatie de juiste middelen en expertise in huis heeft om de uitdagingen bij moderne werkplek- en cloudbeveiliging aan te gaan? In deze blog ga ik in op de 5 grootste voordelen van een managed cloud security dienst.

PS2D voorkomt fraude en zorgt voor veiligheid Blog
woensdag 30 oktober 2019

PS2D voorkomt fraude en zorgt voor veiligheid

Sinds 19 februari 2019 is er veel veranderd voor Europese banken doordat PS2D werd ingevoerd. Deze Europese wetgeving gaat over het betalingsverkeer met als doel het voorkomen van fraude, het beschermen van consumenten en het verbeteren van de algemene veiligheid van betalingen. Maar wat is het beeld van deze wetgeving onder bedrijven?

De freeze-, flight- of fight-modus in het bedrijfsleven Nieuws
woensdag 30 oktober 2019

De freeze-, flight- of fight-modus in het bedrijfsleven

Dominique Schreinemachers (36), helikopterpilote bij de Luchtmacht, is het wel gewend de enige vrouw te zijn tussen allemaal mannen. Dat was tijdens haar studie aan de KMA en daarna bij de vliegeropleiding al zo en ook later, in haar eigen squadron, is daar weinig aan veranderd. Niet dat het haar veel uitmaakt, en een speciale behandeling is ook niet nodig.

Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen veelgebruikte hack-methodes? Blog
maandag 23 september 2019

Hoe bescherm ik mijn organisatie tegen veelgebruikte hack-methodes?

Wellicht dat je de term “password spray attacks” wel eens gehoord of gelezen hebt. Bij een dergelijke aanval probeert een hacker wachtwoorden te raden. Dat doet zo iemand door met een grote hoeveelheid veel voorkomende wachtwoorden in te loggen.

The Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties Nieuws
donderdag 29 augustus 2019

The Good, the Bad, the Ugly bij AVG-implementaties

AVG, AVG, AVG en nog eens AVG. Sinds 25 mei 2018 lijkt het onderwerp AVG nog het enige te zijn waar je je als organisatie mee bezig moet en mag houden. En hoewel het juist is dat de AVG een belangrijk onderdeel is geworden van de moderne bedrijfsvoering, is het van belang om het onderwerp te bezien vanuit het bredere perspectief waar het onderdeel van uitmaakt...

Drie securitymaatregelen die onmisbaar zijn op de moderne werkplek Blog
donderdag 29 augustus 2019

Drie securitymaatregelen die onmisbaar zijn op de moderne werkplek

Was security de afgelopen jaren een apart onderwerp op de Microsoft-agenda, vandaag de dag is het geïntegreerd in elk product, dienst en propositie van Microsoft. In deze blog delen we drie securitymaatregelen die onmisbaar zijn als je modern wilt werken.

Voorbeschouwing op de Cyber Security Experience Nieuws
woensdag 28 augustus 2019

Voorbeschouwing op de Cyber Security Experience

Jasper Lazet is Event Director & Industry Cluster Lead bij Heliview Conferences & Training in Breda en organiseert op dinsdag 26 november de 9e editie van de Cyber Security Experience. Wij spraken met Jasper en kijken vast vooruit naar dit jaarlijkse congres.

Let op: Microsoft Intune stopt met ondersteuning van iOS 10 Blog
dinsdag 27 augustus 2019

Let op: Microsoft Intune stopt met ondersteuning van iOS 10

Met de aankondiging van de release van iOS 13 en iPadOS, heeft Microsoft laten weten dat zij vanaf september stoppen met de support op iOS 10. Door deze wijziging moeten alle Apple apparaten beheerd door Intune in het vervolg draaien op iOS 11 of hoger, om ervoor te zorgen dat Microsoft de juiste ondersteuning kan bieden.

Paniek rondom privacy en security in Office 365: hoe zit het nu écht? Blog
maandag 26 augustus 2019

Paniek rondom privacy en security in Office 365: hoe zit het nu écht?

Op 30 juli ontstond er paniek in Office 365-land: Webwereld schreef dat de Nederlandse overheid online Microsoft-producten niet langer mag gebruiken. Het gevolg van dit nieuws: een stortvloed aan vragen. Met deze blog geven we duidelijkheid!

Eerste AVG boete in Nederland Nieuws
woensdag 24 juli 2019

Eerste AVG boete in Nederland

In 2018 kwam het nieuws naar buiten dat het Haga ziekenhuis patiëntendossiers onvoldoende beveiligd. Dit nieuws kwam naar buiten na een intern onderzoek van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) nadat meerdere medewerkers uit het Haga ziekenhuis het dossier van een bekende Nederlander hadden ingezien.

Organisaties lopen vast in voortgang cybersecurity Blog
dinsdag 23 juli 2019

Organisaties lopen vast in voortgang cybersecurity

Uit onderzoek is gebleken dat bedrijven over de gehele wereld vastlopen in hun voortgang op gebied van cybersecurity. Het onderzoek werd uitgevoerd door Jigsaw Research en gehouden onder 2.256 senior non-IT beslissers in diverse landen. In de Benelux scoren België en Nederland onder het wereldwijde gemiddelde.

Password-less werken: de drie grootste misverstanden Blog
donderdag 18 juli 2019

Password-less werken: de drie grootste misverstanden

Binnen veel organisaties zorgt een wachtwoordbeleid voor kopzorgen. Het is namelijk lastig om in de gaten te houden hoe medewerkers omgaan met wachtwoorden. De sterkte van wachtwoorden heb je deels in de hand, maar ze maken jouw werknemers voorspelbaar en kwetsbaar. Lees hier hoe het ook anders kan.

Verdien het klantvertrouwen en beveilig de data Blog
donderdag 11 juli 2019

Verdien het klantvertrouwen en beveilig de data

In de huidige digitale wereld spelen een optimale ‘Customer experience’ en het winnen van klantvertrouwen een steeds belangrijkere rol. Het op de juiste manier gebruiken van de identiteit van klanten is de uitgelezen kans om een concurrentievoordeel te behalen. Maar hoe kan dit op een veilige en naadloze manier?

Wat gaat de ePrivacy Verordening veranderen? Nieuws
donderdag 27 juni 2019

Wat gaat de ePrivacy Verordening veranderen?

Sinds 25 mei 2018 hebben we de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) die onze persoonsgegevens moet beschermen. Het was ooit de bedoeling op diezelfde dag de nieuwe ePrivacy Verordening (ePV) in werking te laten treden. Dat is niet gelukt en gaat voor de Europese verkiezingen er ook niet meer van komen. Maar wanneer dan wel?

Terugblik op de vierde editie van de Cyber Security Summit. Nieuws
woensdag 26 juni 2019

Terugblik op de vierde editie van de Cyber Security Summit.

Op woensdag 12 juni 2019 vond de vierde editie van de Cyber Security Summit plaats in Square Brussels.

Met iDIN veilig en betrouwbaar identiteit vaststellen Nieuws
woensdag 26 juni 2019

Met iDIN veilig en betrouwbaar identiteit vaststellen

Door de toenemende digitale dienstverlening moeten consumenten zich steeds vaker online identificeren. Om dit veilig te kunnen doen hebben zij eindeloos veel usernames en wachtwoorden nodig. Maar zou het niet fantastisch zijn als zij maar 1 token hoeven te gebruiken bij inloggen, identificeren, leeftijd bevestigen en signeren bij verschillende organisaties?

Wat is een Security Operations Center en waarom heb je er een nodig? Blog
maandag 24 juni 2019

Wat is een Security Operations Center en waarom heb je er een nodig?

Elke organisatie heeft digitale kroonjuwelen die beschermd moeten worden. Waarschijnlijk beschermt je bedrijf de persoons- en bedrijfsgegevens met tools als firewalls, antivirussoftware en inbraakdetectie. Dus je zit veilig, toch? Nou, waarschijnlijk niet.

Je eigen SOC bouwen vs SOC-as-a-Service Blog
dinsdag 18 juni 2019

Je eigen SOC bouwen vs SOC-as-a-Service

Je hebt besloten dat je organisatie een Security Operations Center (SOC) nodig heeft. Een verstandig besluit, want zo weet je zeker dat de gegevens van je klanten beveiligd zijn. De keuze voor SOC is gemaakt, maar dan heb je nog twee opties: bouw je je eigen SOC of kies voor SOC-as-a-service?

Identiteits- en toegangsbeheer voor klanten Nieuws
woensdag 05 juni 2019

Identiteits- en toegangsbeheer voor klanten

Klanten verwachten onder andere dat ze online snel en eenvoudig kunnen aanmelden, inloggen en hun gegevens kunnen wijzigen. Echter vergt dit achter de schermen de nodige inspanningen op diverse applicaties en systemen in organisaties. Met name door de verhoogde privacy- en veiligheidsaspecten komt Customer Identity & Access Management (CIAM) steeds hoger op de ICT-agenda.

Wat is de status van onze privacy een jaar na ingang van GDPR? Nieuws
dinsdag 04 juni 2019

Wat is de status van onze privacy een jaar na ingang van GDPR?

De General Data Protection Regulation (GDPR/AVG) is ondertussen één jaar. Het is Europa’s antwoord op de versnippering aan nationale regelgeving en wordt door de EU als essentieel gezien om de rechten van individuen te versterken en te beschermen in het digitaal tijdperk. Deze rechten staan immers onder druk door het op dataverzameling gebaseerde zakenmodel dat internet domineert.

Hoe beveilig je patiëntengegevens? Het UZ Leuven aan het woord Blog
dinsdag 04 juni 2019

Hoe beveilig je patiëntengegevens? Het UZ Leuven aan het woord

Bij “security” denken we vooral aan de beveiliging van grote bedrijven, of zelfs je eigen gegevens. Maar hoe beveilig je een ziekenhuis, met duizenden gevoelige gegevens? Valérie Deridder sprak met Bart Van den Bosch en Thomas Noppe van het Universitair Ziekenhuis in Leuven over hoe het UZ Leuven zijn gevoelige data beschermt.

Aan de slag met Azure Policy voor security & compliancy Blog
vrijdag 31 mei 2019

Aan de slag met Azure Policy voor security & compliancy

Toezichthouders controleren organisaties steeds strenger op de inzet en het gebruik van beleid en IT. De gestelde wet – en regelgeving die door de Nederlandse Overheid vastgesteld is moet worden nageleefd. Maar hoe zorg je er als organisatie nou voor dat je volgens het gestelde beleid functioneert? Hoe zorg je ervoor dat jouw Microsoft Cloud omgeving conform eisen is? Precies dat regelen we met Azure Policy.

Huawei wordt niet langer als gevaar gezien Nieuws
woensdag 24 april 2019

Huawei wordt niet langer als gevaar gezien

Het Chinese bedrijf Huawei ligt al langere tijd onder vuur. De Verenigde Staten beschuldigde de gigant van spionage en Europese landen lieten een onderzoek instellen. Moet Huawei wel worden betrokken bij de aanleg van het nieuwe mobiele 5G-netwerk?

SQL Server 2008 / 2008 R2 End of Life komt dichtbij! Blog
woensdag 24 april 2019

SQL Server 2008 / 2008 R2 End of Life komt dichtbij!

Al meer dan een decennium heeft Microsoft SQL Server 2008 / 2008 R2 zijn doel (meer dan) gediend. Veel organisaties maken er nog altijd gebruik van, maar de End of Life-datum komt snel dichterbij. Op 9 juli 2019 stopt Microsoft met de ondersteuning van SQL Server 2008 / 2008 R2. Wat betekent dat voor u? En waarom zou u nu al in actie moeten komen? Die laatste vraag is het eenvoudigst te beantwoorden: beveiliging, beveiliging en …beveiliging!

Record aantal aanmeldingen voor het IAM jaarcongres van Heliview Nieuws
woensdag 24 april 2019

Record aantal aanmeldingen voor het IAM jaarcongres van Heliview

Veertiende editie met thema wendbaar, efficiënt, gebruiksvriendelijk en compliant trekt nu al meer dan 260 deelnemers

Veilig en compliant met jouw Microsoft 365 E3 licentie Blog
dinsdag 23 april 2019

Veilig en compliant met jouw Microsoft 365 E3 licentie

Veel organisaties denken dat ze veilig en compliant werken. Dit omdat er securityapps in hun licenties zitten, of omdat er (extra) traditionele security maatregelen worden genomen. Deze maatregelen en apps hebben echter alleen zin, als ze op de juiste manier worden ingezet en als ze passen bij de huidige situatie van jouw bedrijf.

Komt een vrouw bij de h@cker Blog
woensdag 27 maart 2019

Komt een vrouw bij de h@cker

Het zal je maar gebeuren, iemand heeft onder jouw naam en met jouw gegevens fraude gepleegd. Afgezien van de nare, negatieve juridische gevolgen waar je mee te maken kunt gaan krijgen, ervaar je dezelfde gevoelens van slachtoffers van inbraak, overval, of erger: misbruik. Er is dan niet alleen sprake van identiteitsdiefstal, maar zelfs van identiteitsfraude.

Heliview Conferences & Training breidt uit in België Nieuws
dinsdag 26 maart 2019

Heliview Conferences & Training breidt uit in België

Heliview Conferences & Training gaat in 2019 maar liefst 5 congressen organiseren in België. Alle congressen of ‘summits’ zullen op een centrale locatie in Brussel georganiseerd worden. De congressen zullen zich richten op verschillende onderwerpen zoals IT Software & Asset Management, Cyber Security, Data Driven Business, API Management & Digital Identity.

8 API Trends voor 2019 Nieuws
dinsdag 26 maart 2019

8 API Trends voor 2019

Hier zijn acht API-trends om in de gaten te houden in 2019. We hebben de volgende manieren geïdentificeerd waarop bedrijven gezonde API-programma's kunnen ontwikkelen en schalen. Hoe zetten bedrijven API’s in om resultaten te leveren?

Laat privacywetgeving je niet verlammen en blijf innoveren met AI Blog
vrijdag 22 maart 2019

Laat privacywetgeving je niet verlammen en blijf innoveren met AI

AI biedt veel kansen, mogelijkheden en voordelen voor innovatie. Zo kunnen we verkeersstromen in betere banen leiden, grote mensenmassa’s bij evenementen op veilige wijze sturen en geautomatiseerd MRI-scans analyseren. Met de komst van de AVG stellen we strengere eisen aan de verwerking van persoonsgegevens. Wat is de impact hiervan op AI-projecten?

Bijeenbrengen OT en IT is lastig, maar essentieel voor cybersecurity Nieuws
donderdag 28 februari 2019

Bijeenbrengen OT en IT is lastig, maar essentieel voor cybersecurity

Confidentialiteit van informatie in computersystemen; de integriteit van data; de beschikbaarheid van geautomatiseerde systemen: het zijn de drie pijlers waarmee we maatregelen tegen cybercriminaliteit binnen ondernemingen willen waarborgen. En dan maakt het niet uit of het gaat om voorzieningen in de IT-sfeer, dan wel in het OT-domein.

APIs & security: wat u moet weten Nieuws
woensdag 27 februari 2019

APIs & security: wat u moet weten

API's zijn buitengewone stukjes technologie, maar ze hebben ook beveiligingsrisico's. Het is belangrijk om volledig op de hoogte te zijn van de noodzakelijke maatregelen die u moet nemen om ervoor te zorgen dat u up-to-date bent over API's en beveiliging.

Azure Multi-Factor Authentication - een overzicht Blog
maandag 25 februari 2019

Azure Multi-Factor Authentication - een overzicht

De afgelopen jaren heeft Microsoft hard gewerkt om Azure Multi-Factor Authentication in de One-stop-shop voor MFA te integreren. Lees in deze Engelse blog verder over Azure Multi-Factor Authentication - een overzicht.

De Microsoft Secure Score geeft richtlijnen, maar staar je er niet blind op Blog
maandag 25 februari 2019

De Microsoft Secure Score geeft richtlijnen, maar staar je er niet blind op

Beveiliging is een van de grote speerpunten van Microsoft. Het veilig maken en houden van een Office 365 omgeving is een taak waarvan een deel bij Microsoft ligt, maar ook bij de IT-afdelingen van organisaties. Om hen te helpen met het bepalen van de belangrijkste risico’s is de Secure Score in het leven geroepen. Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Ontvang de limited edition IAM sokken Blog
maandag 25 februari 2019

Ontvang de limited edition IAM sokken

Yes! De lente staat weer voor de deur. Het wordt langzaam weer wat warmer en dat vindt iedereen over het algemeen een stuk aangenamer. Je wordt er spontaan vrolijk van! De lente doet zijn intrede officieel op 20 maart, maar we kunnen het niet laten om u letterlijk alvast vrolijk te maken met een paar leuke blije sokken.

Populaire software van industriële computers blijkt kwetsbaar Nieuws
woensdag 30 januari 2019

Populaire software van industriële computers blijkt kwetsbaar

Veel industriële omgevingen maken gebruik van ThingsPro Suite, een softwareplatform van Moxa dat is ontworpen voor gebruik in industriële omgevingen. Experts van Kaspersky Lab hebben echter meerdere onbekende zwakheden ontdekt.

Office 365 - aanmelden met je glimlach Blog
woensdag 30 januari 2019

Office 365 - aanmelden met je glimlach

Het onthouden van de vele wachtwoorden horende bij evenzovele online diensten is niet eenvoudig. Het ergens opschrijven van die wachtwoorden is in de huidige tijd van cybercriminaliteit niet verstandig. Maar wat dan? Microsoft komt met de oplossing. Aanmelden bij al uw Microsoft cloud diensten met uw eigen glimlach.

Security University Live: college van Prof. Dr. Erik Scherder Nieuws
woensdag 30 januari 2019

Security University Live: college van Prof. Dr. Erik Scherder

Tijdens dit laatste uur van het Jaarcongres IT & Information Security 2019 gaan we terug naar de collegebanken en hangen we drie kwartier lang aan de lippen van Erik Scherder. In dit unieke college van Erik Scherder krijgen we kennis en inzicht in de werking van onze hersenen in relatie tot creativiteit. Als geen ander maakt Erik Scherder - met zijn aanstekelijk enthousiasme, zijn kenmerkende presentatiestijl en bijzondere timing - de wetenschap toegankelijk!

Rampzalige uitspraak voor Google over beveiliging van API's Nieuws
woensdag 30 januari 2019

Rampzalige uitspraak voor Google over beveiliging van API's

Een applicatie-programmeerinterface (API) is de lijm die veel complexe softwaresystemen bij elkaar houdt en met elkaar laat communiceren. Tot 2014 werd over het algemeen de aanname gedaan, dat niemand copyrightwetten kon inzetten om API’s te beperken, een visie waardoor software interoperabiliteit werd gepromoot. Tot nu...

Twentse bedrijven Thales en Previder maken samen vuist tegen cybercrime Blog
donderdag 10 januari 2019

Twentse bedrijven Thales en Previder maken samen vuist tegen cybercrime

Twee grote Twentse bedrijven gaan samenwerken op het gebied van cybersecurity. Thales en Previder gaan abonnementen aanbieden, die het midden- en kleinbedrijf moet beschermen tegen aanvallen door hackers. De nieuwe dienst is volgens beide partijen enig in zijn soort in Nederland.

Wereldwijde marktgroei op het gebied van Industriële Cyber Security Nieuws
vrijdag 21 december 2018

Wereldwijde marktgroei op het gebied van Industriële Cyber Security

Het ‘Global Industrial Cyber Security Market 2019’ onderzoeksrapport van Market.us toont trends in de industriële cyber security. In dit rapport wordt rekening gehouden met de klant, winstmogelijkheden en rendementsgroei.

Security en Compliance wordt eenvoudiger binnen Office 365 Blog
vrijdag 21 december 2018

Security en Compliance wordt eenvoudiger binnen Office 365

Een adequate en transparante verwerking van gevoelige informatie was altijd al van belang binnen organisaties, maar met de hedendaagse mogelijkheden om informatie intern en extern te delen, is dit relevanter dan ooit. Met al deze mogelijkheden neemt namelijk ook het risico op het lekken van gevoelige data toe.

Live Talkshow: overheid en bedrijfsleven, samen sterker! Nieuws
vrijdag 21 december 2018

Live Talkshow: overheid en bedrijfsleven, samen sterker!

Op woensdag 13 februari 2019 vindt op het congres IT & Information Security een interactieve talkshow plaats. Een tafelgesprek met verschillende security experts waarbij het thema 'publieke en private samenwerkingen (PPS)' wordt besproken. De tafelgasten nemen je graag mee in diverse stellingen en standpunten, waar jij als aanwezige ook je mening kan delen!

IT Information Security als vast onderdeel van de business strategie Nieuws
woensdag 28 november 2018

IT Information Security als vast onderdeel van de business strategie

Voor veel organisaties wordt het steeds duidelijker dat goed werkende ICT-systemen geen doel meer is, maar juist het middel om je bedrijf, anno 2018 mee te laten draaien! Sterker nog, ICT is de tegenwoordig vaak de spil binnen het bedrijf. Het logische gevolg hiervan is dat de betrouwbaarheid van deze systemen van onmisbaar en essentieel belang zijn geworden.

Bescherm je operationele continuïteit Nieuws
woensdag 28 november 2018

Bescherm je operationele continuïteit

Door ontwikkelingen zoals Smart Industry, Big Data en Industrial Internet of Things neemt de complexiteit en kwetsbaarheid van Industriële Automatisering en Controle Systemen toe. Naast een groot aantal voordelen, brengt deze digitalisering ook nieuwe beveiligingsuitdagingen met zich mee.

Microsoft Enterprise Mobility + Security Blog
maandag 26 november 2018

Microsoft Enterprise Mobility + Security

Digitaal transformeren met vrijheid en gemoedsrust? Of levert u vrijheid & gebruikerservaring in en doet u concessies uit angst voor datalekken? Faciliteert u het nieuwe werken voor uw gebruikers? Heeft u beveiligingsvragen rondom Bring your own Device (BYOD) en Choose your own Device (CYOD)? Moeite met het beheer van ‘het nieuwe werken’?

Veiliger met Azure Information Protection Blog
woensdag 14 november 2018

Veiliger met Azure Information Protection

Onze data staat tegenwoordig overal: op verschillende apparaten, bij verschillende personen en op diverse cloud platformen. Organisaties werken meer samen in teams en hebben daardoor data gedeeld met klanten, partners en bijvoorbeeld met ingehuurde medewerkers. Hierdoor werken organisaties efficiënter en zijn ze veel productiever. Alleen hoe houden we controle op onze data?

Windows 10: Secure your desktop Blog
vrijdag 19 oktober 2018

Windows 10: Secure your desktop

Wanneer er wordt gekeken naar werkplekken en de beveiliging daarvan, is vaak een groot aantal policies en instellingen te zien waarmee zoveel mogelijk bepaald wordt wat er gedaan mag worden op de werkplek. Welke gedachte zit hier achter? Als het gaat om het bepalen wat er op een werkplek gedaan mag worden, zijn deze policies en instellingen dan veilig?

Samen weerbaar tegen social engineering Nieuws
vrijdag 19 oktober 2018

Samen weerbaar tegen social engineering

Uw klanten zijn uw bestaansrecht, de beveiliging van klantgegevens is cruciaal. Daarvoor bent u verantwoordelijk, maar ook klanten hebben hun verantwoordelijkheid daarin. Gezamenlijk kun je het stelen van klantgegevens tegengaan.

Oefen beveiliging tijdens de Cyber Range Game Nieuws
vrijdag 19 oktober 2018

Oefen beveiliging tijdens de Cyber Range Game

Tijdens de Cyber Range Game van IBM kunnen teams van bedrijven spelen in een gesimuleerde omgeving scenario's waarin ze worden aangevallen. Daardoor zijn ze beter voorbereid op incidenten die ze in werkelijkheid kunnen tegenkomen.

Snel, sneller, snelst: in 25 minuten uw drie grootste IT uitdagingen aangepakt! Nieuws
woensdag 17 oktober 2018

Snel, sneller, snelst: in 25 minuten uw drie grootste IT uitdagingen aangepakt!

Met nog een maandje te gaan voordat het strategische congres People Centric IT plaatsvindt, delen wij graag nog de visie van een van onze inspirerende sprekers.

Vinicius Fraga over het integreren van Enterprise IAM en CIAM Nieuws
woensdag 10 oktober 2018

Vinicius Fraga over het integreren van Enterprise IAM en CIAM

Vinicius Fraga (Director Oracle Cloud Platform / Product Manager – EMEA) is werkzaam bij het Oracle Cloud Platform, met een specialisatie in beveiliging binnen Europa, het Midden-Oosten en Afrika. Vinicius verzorgt een keynote tijdens het Customer Identity congres.

Mitchell Wyle (eBay) over het beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens Nieuws
maandag 24 september 2018

Mitchell Wyle (eBay) over het beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens

Mitchell Wyle is directeur toegepaste wetenschap en technologie binnen eBay's New Product Development (NPD). Wij hebben Mitchell een aantal vragen gesteld over zijn visie op het beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens.

Ongestructureerde informatie als goudmijn voor hackers Nieuws
woensdag 19 september 2018

Ongestructureerde informatie als goudmijn voor hackers

Jeroen is informatiebeveiligingsadviseur met een focus voor de publieke sector. Door in de huid van een hacker te kruipen legt Jeroen kwetsbaarheden bloot in de beveiliging van informatie, en adviseert Jeroen hoe de weerbaarheid van organisaties tegen informatiebeveiligingsrisico’s verder verbeterd kan worden.

Het vernieuwde Cyber Security event van Heliview draait om ‘Experience’ Nieuws
woensdag 19 september 2018

Het vernieuwde Cyber Security event van Heliview draait om ‘Experience’

Het Security vakgebied is bij uitstek een vakgebied waarin het van levensbelang is dat je als professional op de hoogte bent en blijft van de allerlaatste ontwikkelingen.

Hoe veilig is blockchain eigenlijk? Blog
vrijdag 24 augustus 2018

Hoe veilig is blockchain eigenlijk?

Het hele doel van Blockchain, is dat mensen – met name mensen die elkaar niet vertrouwen –waardevolle data op een veilige manier, zonder dat ermee gesjoemeld kan worden, met elkaar kunnen delen. Dat komt omdat blockchains gegevens opslaan met behulp van geavanceerde wiskundige innovatieve softwareregels die extreem moeilijk te manipuleren zijn voor hackers.

De AVG-masterclass gemist? Kijk hem hier terug! Blog
vrijdag 24 augustus 2018

De AVG-masterclass gemist? Kijk hem hier terug!

25 mei 2018 ging de AVG van kracht. Als organisatie moet je dus vanaf nu kunnen aantonen welke persoonsgegevens je verzamelt, hoe deze data gebruikt wordt en hoe je deze beveiligt. Microsoft organiseerde in samenwerking met Groeimasters een live masterclass over dit onderwerp. Heb je deze gemist? Kijk de masterclass hier terug.

Het houdt niet op, niet vanzelf (de nieuwe ePrivacy Verordening) Nieuws
vrijdag 24 augustus 2018

Het houdt niet op, niet vanzelf (de nieuwe ePrivacy Verordening)

Na de Algemene Verordening Gegevensbescherming komt er alweer een nieuwe verordening aan. De ePrivacy Verordening is het eerst volgende dat ons te wachten staat in de wereld van online privacy.

Bent u voorbereid op Data Subject Access Requests (DSARs)? Nieuws
dinsdag 21 augustus 2018

Bent u voorbereid op Data Subject Access Requests (DSARs)?

Een verzoek tot toegang voor een betrokkene, ofwel een Data Subject Access Request (DSAR’s) is geen "nieuw" recht binnen de AVG. Echter, moet men wel bewust zijn van de potentiële gevolgen die dergelijke verzoeken met zich meebrengen voor organisaties. Om ervoor te zorgen dat uw organisatie beter is voorbereid op deze verzoeken, zijn de volgende suggesties van belang.

SNEAK PREVIEW: Data Privacy congres Nieuws
woensdag 25 juli 2018

SNEAK PREVIEW: Data Privacy congres

We hebben hard gerend naar 25 mei, maar is het nu klaar? Privacy 'is here to stay', u bent nooit klaar! Nu moet u gaan zorgen voor borging en hoe houd u privacy als onderwerp op de kaart. Het centrale thema van deze editie is daarom ook: De noodzaak van een gedegen privacy-strategie!

Wat is Cyber Resilience? Nieuws
woensdag 25 juli 2018

Wat is Cyber Resilience?

Alle maatregelen zijn getroffen. Je netwerk en systemen zijn volledig dichtgetimmerd, maar hoe goed kan je core business functioneren als het toch mis gaat? Wij vertellen je wat het is en hoe je ermee omgaat.

De online klantreis Nieuws
dinsdag 24 juli 2018

De online klantreis

Digitale identiteiten worden steeds belangrijker. Zo gebruiken wij onze digitale identiteit om bankzaken te regelen, contracten te ondertekenen of gewoon te shoppen op internet.

AVG Quickscan: hoe ver is jouw organisatie? Blog
maandag 23 juli 2018

AVG Quickscan: hoe ver is jouw organisatie?

Op 25 mei 2018 is de nieuwe Algemene Verordening Gegevensbescherming in gegaan, ook bekend als de nieuwe privacywet. Dit brengt veranderingen met zich mee als het gaat om het verwerken van persoonsgegevens. Dagelijks krijgen organisaties met verschillende persoonsgegevens te maken, waardoor het belang van interne processen overduidelijk is. Maar hoe ver is jouw organisatie?

4 vragen over Privacy by Design Nieuws
woensdag 27 juni 2018

4 vragen over Privacy by Design

“De Europese privacy wetgeving verplicht Privacy by Design. Bij iedere dienst of product waarbij persoonsgegevens worden gebruikt, moet worden nagedacht over de bescherming ervan."

Olympic Destroyer lijkt ongewenste comeback te maken Nieuws
woensdag 27 juni 2018

Olympic Destroyer lijkt ongewenste comeback te maken

De hackersgroep, verantwoordelijk voor de zogeheten netwerkworm “Olympic Destroyer”, zijn terug van weggeweest. Onderzoekers van Kapsersky Lab zijn recent tot deze ontdekking gekomen. Zo lijkt de Olympic Destroyer zich nu te richten op Russische financiële instellingen en laboratoria die actief zijn in het beschermen tegen chemische en biologische wapens in o.a. Duitsland maar ook in Nederland.

Privacy aan de basis van positieve ontwikkelingen Nieuws
woensdag 27 juni 2018

Privacy aan de basis van positieve ontwikkelingen

Na veel werk en negativiteit rondom de AVG / GDPR die onlangs van kracht is gegaan tijd voor hoe we deze nieuwe wetgeving een positieve draai kunnen geven. Volgens Kalliopi Spyridaki, EU Public Policy Director, kan dat op 4 pijlers.

Azure Security Center basisregels versie 4: get compliant Blog
woensdag 27 juni 2018

Azure Security Center basisregels versie 4: get compliant

Microsoft heeft de Common Configuration Identifiers en Baseline Rules bijgewerkt en vrijgegeven. De identifiers van deze versie 4 vormen de input voor de basisregels die zich in het Azure Security Center bevinden. Die basisregels zijn hier te vinden. In deze blogpost leg ik uit hoe je in Windows Server 2016 geheel compliant wordt met de vierde versie van de Azure Security Center Baseline Rules.

De parallellen tussen de AVG en een dieet Nieuws
woensdag 27 juni 2018

De parallellen tussen de AVG en een dieet

Heel Nederland heeft de laatste maanden toegeleefd naar 25 mei. En dat was te merken. In de laatste maanden werd iedereen bedolven onder de nieuwe cookiemelding, e-mails dat men heel graag in contact zou willen blijven en ging elk gesprek ineens over de AVG.

Kwetsbaarheid in Netscalers Citrix Blog
donderdag 14 juni 2018

Kwetsbaarheid in Netscalers Citrix

Citrix heeft twee weken geleden een nieuwe kwetsbaarheid in hun Netscalers bekendgemaakt. De kwetbaarheid werd gemeld door Mathias Morbitzer en Dennis Titze van het Fraunhofer Institute for Applied and Integrated Security. Misbruik van deze kwetsbaarheid kan gevolgen hebben voor de veiligheid van de Netscaler door de mogelijkheid tot het uitvoeren van kwaadaardige code op de Netscaler, waarmee een aanvaller mogelijk complete controle kan krijgen over de Netscaler. Lees de details hier.

Demand and supply Blog
vrijdag 08 juni 2018

Demand and supply

Met het grootste gemak gebruiken we allemaal wel eens - of misschien zelfs vaker dan eens - onze eigen (consumenten) ICT in voor werkdoeleinden. Niet zo gek dus dat systeembeheerders hun handen vol hebben aan deze zogenaamde shadow IT.

Data protection impact assessment (DPIA) Nieuws
woensdag 30 mei 2018

Data protection impact assessment (DPIA)

“Onder de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) kunnen organisaties verplicht zijn een data protection impact assessment (DPIA) uit te voeren. Dat is een instrument om vooraf de privacyrisico’s van een gegevensverwerking in kaart te brengen. En vervolgens maatregelen te kunnen nemen om de risico’s te verkleinen.

Waarom het Customer Identity Congres? Nieuws
woensdag 30 mei 2018

Waarom het Customer Identity Congres?

Klantbinding staat bovenaan de prioriteitenlijst van elk bedrijf. Het beschermen, beveiligen en managen van klantgegevens is cruciaal. Het congres Customer Identity gaat in op diverse uitdagingen waar organisaties voor staan ​​als ze een veilige, naadloze klantervaring willen creëren.

AVG: deze tools versnellen de eindsprint Blog
vrijdag 25 mei 2018

AVG: deze tools versnellen de eindsprint

De Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) zadelt organisaties met flink wat werk op. Zo kan het opstellen van een verwerkingsregister een aardige kluif zijn. Gelukkig staat u er niet alleen voor. Handige hulpmiddelen zijn inmiddels breed beschikbaar.

Beveilig je webapplicaties met een Web Application Firewall Blog
vrijdag 25 mei 2018

Beveilig je webapplicaties met een Web Application Firewall

Wil je jouw applicatie/dienst in Azure makkelijk beveiligen? Dat kan met de implementatie van een Web Application Firewall. In deze blog post legt Jeroen Niesen uit hoe je de Web Application Firewall voor je webserver uitrolt en configureert en geeft hij andere handige tips.

Blockchain, wat is dat? Blog
woensdag 09 mei 2018

Blockchain, wat is dat?

Ingeborg Bosch is producer van het congres Identity & Access Management. Als producer is zij onder andere verantwoordelijk voor het congresprogramma. In 2016 programmeerde ze tijdens het IAM congres al een keynote over Blockchain.

Cloud security: bescherm je data vanuit de mens, de processen en de techniek Blog
maandag 07 mei 2018

Cloud security: bescherm je data vanuit de mens, de processen en de techniek

Als je ervan uitgaat dat cloud eigenlijk niets meer en minder is dan een computer of server die op een andere plek aanwezig is, zou je kunnen redeneren dat cloud jouw organisatie niet veiliger laat werken. Cloud security ging in eerste instantie vooral ook om de discussie wie het beste jouw data zou kunnen beschermen. Jijzelf of een hostingpartij?

IAM en de groeiende behoefte aan beveiliging binnen het onderwijs Blog
vrijdag 04 mei 2018

IAM en de groeiende behoefte aan beveiliging binnen het onderwijs

Om de beveiligingswensen binnen het onderwijs te beantwoorden heeft SURF recentelijk haar diensten uitgebreid met een sterke 2-factor authenticatie. Het implementeren van een dergelijke vorm van Identity & Access Management binnen een grote heterogene groep gebruikers gaat natuurlijk niet zonder slag of stoot…

Te veel organisaties hebben geen incident response plan Nieuws
dinsdag 01 mei 2018

Te veel organisaties hebben geen incident response plan

Wanneer een cyberaanval plaatsvindt, zijn de meeste organisaties niet voorbereid en hebben geen consistent incident response plan.

GDPR – a look on the brightside Blog
dinsdag 01 mei 2018

GDPR – a look on the brightside

Volgens Columnist Gert Koot moeten we niet volgens de regels van de GDPR/AVG-verordening denken, maar juist volgens de geest.

Privileged accounts: onzichtbaar en onbekend risico Nieuws
dinsdag 01 mei 2018

Privileged accounts: onzichtbaar en onbekend risico

SSH keys: onzichtbaar en onbekend risico Om hun werk goed te kunnen doen hebben Windows administrators speciale toegangsrechten tot systemen en applicaties: privileged accounts. Deze privileged accounts hebben in IT omgevingen rechten die andere gebruikers niet hebben. In de juiste handen een dankbaar gereedschap, maar in kwaadwillende handen een groot gevaar!

AVG-compliancy hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn Blog
vrijdag 20 april 2018

AVG-compliancy hoeft echt niet zo ingewikkeld te zijn

Wat veel gebruikers niet beseffen is dat binnen bijvoorbeeld de Office 365 omgeving al veel functies aanwezig zijn die je direct compliant maken met de Algemene Verordening Gegevensbescherming (ofwel de General Data Protection Regulation, GDPR). Deze online werkomgeving, waar dus ook veel informatie via andere stakeholders wordt vastgelegd (capture), gedeeld (share), bewerkt & verwerkt (process) wordt steeds meer gemeengoed.

Iedereen worstelt met deadline invoering GDPR Nieuws
woensdag 11 april 2018

Iedereen worstelt met deadline invoering GDPR

In CDO Magazine schrijft Anja Dekhuijzen, Partner bij Whitebridge Advocatuur en spreker op GDPR Live 2018, dat het voor veel bedrijven en organisaties een race tegen de klok is om tijdig GDPR-compliant te zijn. Dit is misschien voor uzelf ook herkenbaar. Opvallender is dat Europese toezichthouders zelf ook niet tijdig klaar lijken te zijn, waaronder ook de Nederlandse Autoriteit Persoonsgegevens.

De essentiële schakel in cybersecurity Blog
dinsdag 10 april 2018

De essentiële schakel in cybersecurity

Cybersecurity staat de laatste tijd in de spotlight na een aantal gigantische hacks met verstrekkende gevolgen, ziekenhuizen die niet meer kunnen functioneren, zonnepanelen, gevoelige informatie die opeens op straat ligt, Petya, WannaCry, wekelijks lijkt een nieuwe dreiging op de loer te liggen.

SAML kwetsbaarheid: dit moet je erover weten! Blog
donderdag 22 maart 2018

SAML kwetsbaarheid: dit moet je erover weten!

Deze week heeft Duo Labs, het researchteam van Duo Security, naar buiten gebracht dat er een kwetsbaarheid is gevonden in de XML-implementatie van SAML. Maakt u in uw organisatie gebruik van SAML-gebaseerde Single Sign-on systemen (SSO)? Lees dan even verder...

IAG in de cloud. Hoe wilt u die geserveerd hebben? Blog
woensdag 21 maart 2018

IAG in de cloud. Hoe wilt u die geserveerd hebben?

Identity & Accesss Management, zorgt ervoor dat de juiste deuren opengaan voor de juiste mensen op het juiste moment om de juiste redenen. Een goede (Enterprise) IAM zou de hoeksteen voor elke organisatie moeten zijn, vanuit het oogpunt van business of compliance. Steven Daniëls, managing director en co-owner van Grabowsky schreef over Identity & Access Governance in verhouding tot de Cloud

Spielberg’s glazenbol Blog
woensdag 21 maart 2018

Spielberg’s glazenbol

Minority Report, een film van Steven Spielberg met Tom Cruz in de hoofdrol, de film speelt zich af zo rond 2054 en gaat over een speciale eenheid van de politie in Washington D.C., deze eenheid wordt “pre-crime” genoemd. Deze special forces hebben als doel een moordenaar op te pakken nog voor hij de moord heeft gepleegd.

Op weg naar GDPR compliancy Blog
maandag 19 maart 2018

Op weg naar GDPR compliancy

Over slechts 2 maanden gaat de General Data Protection Regulation (GDPR) van kracht. Hiermee vindt op 25 mei 2018 een van de grootste wetswijzigingen op het gebied van databescherming en privacy plaats. In Nederland beter bekend als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG).

In zeven stappen een effectief security awareness programma Blog
donderdag 01 maart 2018

In zeven stappen een effectief security awareness programma

Veel organisaties werken aan de bewustwording van medewerkers voor informatiebeveiliging. Ze doen een rondje langs het werkoverleg, hangen posters op bij de koffieautomaat en zorgen voor een up-to-date informatiebeveiligings-plan op het intranet. Toch geven medewerkers aan het programma niet te hebben opgemerkt. Het programma heeft onvoldoende impact en wordt ervaren als: ‘just background noise’. “Hoe zorg je voor een awareness programma dat wél werkt?”

Identity & Access Management: staan uw deuren wagenwijd open? Nieuws
donderdag 01 maart 2018

Identity & Access Management: staan uw deuren wagenwijd open?

Waar het vroeger veelal beperkt bleef tot een username en een password, staan organisaties nu voor vragen als ‘Welke inlogmethoden ga ik toestaan?’, ‘Welke kosten krijg ik doorbelast?’, ‘Hoe regel ik machtigingen?’, ‘Kan ik de klant ook digitaal laten ondertekenen?’ en ’Hoe zorg ik voor voldoende privacy?’. IAM roept veel vragen op, het congres IAM biedt uitkomst.

Nieuwe Privacywetgeving 2018! Nieuws
donderdag 22 februari 2018

Nieuwe Privacywetgeving 2018!

25 mei 2018 staat bijna voor de deur! Mr. Drs. Anja Dekhuijzen bereidt u voor op de komende AVG en vertelt u wat de nieuwe wetgeving voor uw organisatie betekent.

Uitstel van nieuwe Europese privacywet is heel slecht idee Nieuws
woensdag 07 februari 2018

Uitstel van nieuwe Europese privacywet is heel slecht idee

Het Nederlandse bedrijfsleven trapte afgelopen maand op de rem. Handhaving van de nieuwe Europese privacywet moet nog even in de ijskast, want ondernemers zijn er nog niet klaar voor, schreven VNO-NCW en MKB Nederland. D66 Kamerlid Kees Verhoeven vindt het onzin. "Deze wet is niet bedoeld voor de bakker om de hoek, maar voor de dataslurpers."

DDOS aanvallen “zijn toch om te lachen”? Nieuws
woensdag 07 februari 2018

DDOS aanvallen “zijn toch om te lachen”?

Recent in het nieuws, een 18 jarige jongen die “voor de grap” meerdere banken en de Belastingdienst door middel van een DDoS-aanval plat heeft gelegd. Is uw bedrijf eigenlijk wel genoeg beveiligd en voldoende voorbereid op dit soort DDoS-aanvallen of andere datalekken?

GDPR/AVG: waarom reputatieschade minstens zoveel kopzorgen moet geven als een boete Blog
dinsdag 06 februari 2018

GDPR/AVG: waarom reputatieschade minstens zoveel kopzorgen moet geven als een boete

Vandaag is het Data Protection Day, ofwel de Internationale Dag van de Privacy. Met het in werking treden van de GDPR/AVG 25 mei dit jaar, is deze dag zo mogelijk nog belangrijker om aandacht te vragen voor privacy.

Bent u bekend met de gevaren die Shadow IT voor uw bedrijf kunnen veroorzaken? Nieuws
maandag 05 februari 2018

Bent u bekend met de gevaren die Shadow IT voor uw bedrijf kunnen veroorzaken?

Een gewaarschuwd mens telt voor twee! Dát betekend uiteraard niet dat u kunt ontkomen aan alle risico’s die Shadow IT met zich mee brengt. Bent u voorbereidt op de 4 belangrijkste gevaren van Shadow IT?

Z-Cert moet zorgsector beschermen tegen cyberaanvallen Nieuws
donderdag 25 januari 2018

Z-Cert moet zorgsector beschermen tegen cyberaanvallen

Z-CERT is gisteren officieel geopend. Dat gebeurde tijdens de eerste cybersecurity conferentie voor de zorgsector in Den Haag. Z-CERT is een nieuwe organisatie die zorginstellingen gaat ondersteunen op het gebied van cybersecurity. Op dinsdag 6 februari 2018 zal Nienke van den Berg een interessante presentatie geven over de samenwerkingsbanden van de zorg-CERT tijdens het IT & Information Security 2018. Ook deze sessie bijwonen? Meld u dan direct aan!

CISO: psycholoog en duizendpoot Nieuws
woensdag 17 januari 2018

CISO: psycholoog en duizendpoot

Het vakgebied van de Chief Information Security Officer (CISO) dijt alsmaar uit. Tegelijk hebben security professionals moeite om met hun legitieme schreeuw om aandacht door te dringen tot de board. Competente CISO’s die terecht waarschuwen voor alle gevaren in de digitale wereld, ontberen soms de bedrijfspsychologische kennis, durf of overtuigingskracht om echt een vuist te maken.

De mens is de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen Nieuws
maandag 15 januari 2018

De mens is de belangrijkste schakel in de beveiligingsketen

De zwakste schakel bij het veilig omgaan met IT, data en persoonsbescherming is nog altijd de mens zelf. Veilig online werken is niet alleen van belang voor de organisatie, maar ook voor de medewerkers en bovenal de klanten.

Hoe de GDPR impact heeft op uw overheidsorganisatie Blog
maandag 15 januari 2018

Hoe de GDPR impact heeft op uw overheidsorganisatie

Vanaf 15 mei 2018 gaat de nieuwe richtlijn rondom de bescherming van onze persoonsgegevens in; de zogeheten GDPR gaat van kracht. In de Nederlandse wetgeving wordt dit de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) genoemd en dit heeft grote gevolgen voor alle activiteiten rondom de beveiliging van IT-bronnen.

De (performance)impact van Meltdown en Spectre Blog
donderdag 11 januari 2018

De (performance)impact van Meltdown en Spectre

Sinds deze week is publiekelijk bekend dat er twee security exploits, genaamd Meltdown en Spectre, in verschillende processoren zitten. De schaal van het probleem is zeer groot en gaat terug naar verschillende generaties processoren en mobiele apparaten, zoals iPhones. Lees verder in de blog!

Interview Dr. Heather Young, TNO: “Maak veilig gedrag de kortste weg" Nieuws
woensdag 27 december 2017

Interview Dr. Heather Young, TNO: “Maak veilig gedrag de kortste weg"

Heather is één van de vooraanstaande sprekers tijdens het IT Information & Security congres en wij spraken haar over onder andere uitdagingen, awareness en een open bedrijfscultuur.

Een gestolen fiets is al vervelend genoeg! Blog
vrijdag 22 december 2017

Een gestolen fiets is al vervelend genoeg!

Fiets gestolen! Geen Nederlander die dit niet tenminste éénmaal heeft meegemaakt. En alsof een gestolen fiets niet vervelend genoeg is, komt daarna de rompslomp met aangifte bij de politie en afhandeling met de verzekering. Gedoe, rompslomp, waar veel tijd mee gemoeid gaat en vaak zonder enig resultaat. Maar wat de afhandeling na een diefstal betreft, gloort er hoop aan de horizon, dankzij de BikeBlockchain, een gezamenlijk project van RDW en IBM.

Beveiligen en beperken van toegang tot Office 365 met aangepaste AD FS claimrules Blog
donderdag 21 december 2017

Beveiligen en beperken van toegang tot Office 365 met aangepaste AD FS claimrules

Samen met onze klanten zijn we hard aan het werk geweest om toegang tot Office 365 workloads te beveiligen, zoals Exchange Online. In dit specifieke artikel willen we graag onze kennis delen over hoe toegang beperkt kan worden tot Exchange Online, specifieke netwerken en specifieke protocollen.

Joint Strike Fighter F-35, een typische Quarterback! Nieuws
woensdag 06 december 2017

Joint Strike Fighter F-35, een typische Quarterback!

De F-35 Lightning II is een multirole gevechtsvliegtuig. Dit betekent dat het toestel voor verschillende taken kan worden ingezet. De F-35 vervangt op termijn het F-16-jachtvliegtuig, in gebruik sinds 1979. Het is een zogenoemd ‘5e generatie gevechtsvliegtuig’ met een uitgebreider sensorenpakket dan vorige generaties en stealth-eigenschappen. Dit maakt het minder zichtbaar voor (vijandelijke) radar.

Wat levert de AVG uw organisatie op? Nieuws
vrijdag 01 december 2017

Wat levert de AVG uw organisatie op?

Als de Algemene verordening gegevensbescherming van toepassing is, geldt er nog maar één privacywet in de hele Europese Unie (EU) in plaats van 28 verschillende nationale wetten. Ook speelt de AVG in op de gedigitaliseerde samenleving.

Live Talkshow The Future CISO Nieuws
donderdag 30 november 2017

Live Talkshow The Future CISO

Op dinsdag 6 februari 2018 vindt er in het congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch wel heel inspirerende experience plaats: tijdens het IT & Information Security congres zal er een interactieve talkshow plaatsvinden waar drie security professionals de ins-en outs gaan bespreken over de veranderde rol van de CISO.

Wat vergt de AVG van de CISO en beveiligingsspecialist? Nieuws
woensdag 29 november 2017

Wat vergt de AVG van de CISO en beveiligingsspecialist?

We staan op de drempel van een belangrijk jaar. Per 25 mei 2018 is de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) van toepassing. De benodigde aanpassingen zijn ingrijpend. Zo is het belangrijker geworden om aan te tonen hoe de wet nageleefd wordt. Ook heeft de toezichthouder een grotere boetebevoegdheid gekregen.

De AVG komt eraan: Heftig of niets aan de hand? Nieuws
donderdag 16 november 2017

De AVG komt eraan: Heftig of niets aan de hand?

De AVG stelt hogere eisen aan informatiebeveiliging en privacy en is de Nederlandse benaming van het Europese GDPR (General Data Protection Regulation). Veel organisaties zitten nog met APG/GDPR vraagstukken en zien door de bomen het bos niet meer. De tijd begint te dringen, maar voor welk deel van de wet is de IT-afdeling verantwoordelijk?

Dagvoorzitter Roelof Hemmen Nieuws
dinsdag 14 november 2017

Dagvoorzitter Roelof Hemmen

Tijdens de veertiende editie van het IT & Information Security congres zal het dagvoorzitterschap in handen liggen van niemand minder dan Roelof Hemmen. Roelof begon zijn carrière als politieverslaggever bij de `Haagsche Courant’, werkte voor de Telegraaf en vond daarna zijn stek bij het RTL Nieuws, als parlementair en algemeen verslaggever en de laatste jaren als presentator.

Staat uw deur open? Nieuws
maandag 13 november 2017

Staat uw deur open?

Cybercriminelen maken graag gebruik van de slechte gewoonten van uw medewerkers. Dat we zakelijke betrouwbare informatie niet via onze privé-mail moeten verzenden is ons door de laatste actualiteiten wel bekend. Ook worden we steeds alerter op het leeghalen van harde schijven bij oude computers en het niet laten rondslingeren van USB sticks.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.