Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019

Wees je bewust van het digitale gevaar

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit de berichtgeving in de media. Het is dan ook niet vreemd dat deze constante dreiging ook wat doet met onze hersenen. Wat gebeurt er precies in ons brein wanneer we geconfronteerd worden met cybercriminaliteit? Welke invloed heeft cybercrime op onze state of mind? Dat lees je in deze whitepaper!

Wees je bewust van het digitale gevaar 1

Cybercriminelen, hackers, gijzelsoftware: het zijn woorden die de gemiddelde mens ongerust maken. We kennen allemaal wel de ‘horrorverhalen’ die uitgebreid besproken werden in de media. Je zou denken dat we nu extra voorzichtig zijn, maar niets is minder waar. Volgens cijfers van het CBS waren maar liefst 1,2 Nederlanders in 2018 slachtoffer van cybercrime. Deze whitepaper onderzoekt welke invloed dit constante kat-en-muis-spel tussen hackers en securityspecialisten heeft op onze hersenen; onze state of mind.

In deze whitepaper is de hoofdrol voor een keertje niet weggelegd voor technologie of de nieuwste innovaties. Nee, in dit document gaat alle aandacht naar ons brein. Want al ligt de focus de afgelopen jaren steeds meer op technologie, we hebben altijd onze hersenen nodig om de data die we via technologie verkrijgen om te zetten in waardevolle inzichten. In deze eerste whitepaper in de reeks “Survival of the Smartest” bekijken de experts van BCT wat er met onze hersenen gebeurt als het aankomt op cybercrime en veiligheid.

Waarom aandacht voor onze hersenen?

Technologie is overal en krijgt daarom binnen veel organisaties doorgaans de meeste aandacht. Toch mogen we de kracht van ons brein niet vergeten. Bedrijven mogen nog zoveel data verzamelen, als er geen breinkracht beschikbaar is om deze data om te zetten in relevante inzichten en know-how sta je nog steeds 1-0 achter tegenover de concurrentie. Daarom vertelt deze whitepaper het verhaal van de technologie en koppelt het dit verhaal aan ons brein.

Lees meer over cybercrime en onze hersenen

Download hier deze whitepaper over hoe onze hersenen omgaan met het constante digitale gevaar en laat je bijpraten over onder andere:

  • De strijd tussen aanval en verdediging
  • Belangrijke rol van ‘security first’
  • Kennisborging in het organisatiegeheugen
  • Reactie van het menselijke brein op veiligheid

Lees hier hoe de verschillende regio’s in onze hersenen reageren op gevaar en hoe dit in relatie staat met onze reactie op cybergevaar. Een verrassende kijk op het thema cybersecurity!

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.