Nieuwsbrief
Gepubliceerd: maandag 16 juli 2018

Voldoen aan AVG is boetes vermijden

Uit onderzoek bleek dat nog niet alle organisaties voldoen aan de nieuwe Europese privacyregelgeving. Niet alleen lopen deze organisaties de kans op de vingers getikt te worden door de Autoriteit Persoonsgegevens, ze missen ook het voordeel van gestroomlijnde processen. Ga aan de slag met de 8 tips uit deze whitepaper en zorg ervoor dat jouw organisatie voldoet aan de AVG.

Voldoen aan AVG is boetes vermijden 1

Op 25 mei 2018 ging de AVG officieel van kracht en dat heeft vast iedereen gemerkt. Nooit eerder ontving je zoveel mail met aanpaste privacy statements en informatie over privacybeleid. Organisaties hebben dus hun zaakjes op orde en zijn allemaal AVG-compliant, toch? Helaas niet, onderzoek toont aan dat op 25 mei ongeveer de helft van de Nederlandse organisaties niet voldeden aan de AVG. En 1 op de 4 van die bedrijven verwacht het ook niet te zijn tegen het eind van het jaar. Er is dus nog behoorlijk wat werk aan de winkel.

Nu niet stilzitten

Er is nog geen reden tot paniek, in deze whitepaper vind je 8 praktische tips die ervoor zorgen dat jouw organisatie toch AVG-compliant wordt. Want voldoen aan de AVG is meer dan alleen boetes vermijden, bedrijven die al voldoen, hebben meer grip op hun data en hun processen.

Volg deze 8 stappen en word AVG-compliant

Uiteraard is software een belangrijk onderdeel in het voldoen aan de AVG, maar we mogen de impact van mensenwerken hierin niet onderschatten. Maar liefst 70 % regel je met mensenwerk, de overige 30 % kan je oplossen met aangepaste of nieuwe software te installeren. Bekijk deze 8 tips en ontdek hoe jouw organisatie ervoor staat. Zo behandelen we bijvoorbeeld:

  1. Maak systemen AVG-compliant: De privacy van burgers moet beter beschermd worden en dat moet in de software by design zo geregeld zijn.
  2. Zet de data-eigenaar achter de knoppen: De AVG zorgt ervoor dat de mensen van wie je persoonsgegevens bewaart en verwerkt meer rechten krijgen. Naast recht op inzage, correctie en verwijdering krijgen burgers ook recht op data-portabiliteit.
  3. Bewustwording en training: De AVG is geen project wat op 25 mei 2018 werd afgerond. Het is een manier van werken die blijvende aandacht nodig heeft. De hele organisatie krijgt ermee te maken, dus bewustwording is noodzakelijk.

Ontdek de details in deze whitepaper en houd AVG op het netvlies.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.