Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 26 november 2019

Verhoog security awareness in jouw organisatie

Een goed securitybeleid is alleen maar effectief als jouw medewerkers zich ook bewust zijn van cybergevaren. Hoe is het gesteld met security awareness in jouw organisatie? Hoe verhoog je dat bewustzijn en is er een manier om jouw medewerkers te testen? Je ontdekt het in deze webcast!

Verhoog security awareness in jouw organisatie 1

Er gaat geen dag voorbij waarbij we lezen of horen over de zoveelste cyberaanval of datalek. Ook verzekeraar Hiscox, die cybercrimeverzekeringen verkoopt, ziet een stijging in het aantal aangemelde zaken. In 2019 werden er nog voor het eind van het jaar al 15% meer ransomware-zaken aangemeld tegenover 2018. Een goede zaak dus dat cybersecurity en security awareness vaker hoog op de agenda worden geplaatst. Deze webcast toont hoe je het bewustzijn rondom security in de hele organisatie verhoogt, laat zien welke rol goed beleid hierin speelt en legt uit hoe je technologie slim inzet om jou hierbij optimaal te ondersteunen.

Breed draagvlak nodig

Security raakt de hele organisatie, het is niet langer een IT-feest. Daarom is het uitermate belangrijk om een breed draagvlak te creëren. Het onderwerp moet leven in de hele organisatie. Wanneer je medewerkers namelijk niet duidelijk maakt waarom je bepaalde technologie inzet, is de kans groot dat ze het ofwel links laten liggen of dat er weerstand ontstaat. Een geslaagd securitybeleid valt of staat met de bewustwording in de organisatie, want de grootste oorzaak van geslaagde cyberaanvallen zijn nog steeds (ongewilde) menselijke fouten. Ga maar eens na hoeveel cybercriminelen toegang krijgen tot bedrijfsinformatie omdat medewerkers nog steeds gebruik maken van wachtwoorden die al jaren geleden werden gehackt en dus onveilig zijn.

Wat vertellen de experts je in deze webcast

Bekijk deze webinar en laat je bijpraten over:

  • Het Adoptie ABC (Activeren, Bouwen, Committeren) voor succesvol veranderen
  • Security Awareness: welke rol spelen beleid, bewustwording van de mens en techniek in dit geheel?
  • Demo speervissen: leer hoe je medewerkers in een veilige omgeving test door zelf een phishingmail te versturen. Wat zijn de resultaten van jouw actie en wat kan je met de resultaten van jouw vis-actie?

Verhoog ook het securitybewustzijn in jouw organisatie en ga aan de slag met de tips en adviezen uit deze webcast.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.