Nieuwsbrief
Gepubliceerd: vrijdag 25 augustus 2017

Security in de hybride cloud in één keer geregeld

Het technologische landschap wordt steeds meer een lappendeken. De tijd dat u eenvoudig overzicht hield over één on-premise-omgeving is voorbij. Het is continu schakelen tussen onder andere Azure, AWS, Bluemix en uw eigen datacenter. Dat maakt niet alleen de workflow minder eenduidig, ook security wordt een complexe aangelegenheid. Dankzij data fabric krijgt u weer overzicht, een optimale performance en betere security.

Security in de hybride cloud in één keer geregeld 1

Bij moderne bedrijven staan data en apps al lang niet meer op één plek binnen één datacenter. Soms is het goedkoper of flexibeler om data bij de ene cloud-leverancier op te slaan, soms heeft u het liever on-premise. Hetzelfde geldt voor apps die in het ene ecosysteem beter draaien dan in het andere. Alle technologieën hebben hun specifieke voordelen, maar door ze aan elkaar te knopen, kan het overzicht, de performance en security lastiger worden.

Integratie van een versnipperd IT-landschap

Governance, data privacy en data soevereiniteit moeten in het veelkleurige IT-landschap worden afgestemd. Waar deze digitale gegevens staan opgeslagen bepaalt onder welke wet- en regelgeving ze vallen. Daarom is het essentieel dat organisaties de aard van hun cloud-architectuur en -interacties begrijpen. Bovendien is het belangrijk om de regels, wetgeving en regelgeving die van toepassing zijn op verschillende landen te begrijpen zoals zij van toepassing zijn op persoonsgegevens, gegevens privacy en gegevensbescherming.

Cruciale factoren voor cloud-veiligheid

Om security optimaal te houden in cloud-toepassingen zijn enkele aspecten cruciaal:

  • Data segregatie: het is, zeker met de GDPR-regelingen in het verschiet, zeer belangrijk om overzicht te hebben welke data waar wordt verzameld en waar terecht komt binnen het cloud-landschap.
  • is van groot belang om te kunnen monitoren en bepalen welke gebruikers welke data wel of niet mogen inzien of wijzigen.
  • Webapplicatie security: is belangrijk om de applicaties afdoende te beschermen. Onderdelen hiervan zijn onder andere URL-filtering, walmare scanning, peer-to-peer-controle en een centrale policy-handhaving.

Regie over een veilige hybride cloud

Door data fabric toe te passen binnen het geheel van uw cloud- en on-premise-toepassingen, smeedt u ze allemaal samen. Hierdoor krijgt u op een eenduidige manier overzicht en controle over het gehele ICT-landschap. In de whitepaper leest u hoe u alle lagen op één manier kunt beheren. Daardoor verbetert u niet alleen de security, silo’s zullen verdwijnen en de performance voorspelbaarder. Download het document en maak de hybride cloud voor uzelf gemakkelijker en eenduidiger.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.