Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 23 augustus 2018

Personeel draagt bij aan betere cybersecurity

We herinneren ons allemaal WannaCry nog wel. Deze ransomware legde in mei 2017 Q-Park volledig lam en zette de productie in een aantal Renault-fabrieken stop. De grootste nachtmerrie van ieder bedrijf. Hoe zorg je ervoor dat jouw organisatie minder vatbaar is voor aanvallen? Hoe verbeter je de cybersecurity in jouw organisatie? De 9 tips in deze whitepaper zetten je op het goede spoor.

Personeel draagt bij aan betere cybersecurity 1

Op de lijst van belangrijkste bedrijfsrisico’s staan cyberaanvallen bij veel bedrijven ongetwijfeld op de eerste positie. Niet alleen krijgt je imago een grote klap als blijkt dat jouw systemen gehackt zijn, er gaat ook veel tijd en geld zitten in het hervatten van je activiteiten en het herstellen van de schade. Veel bedrijven gaan dan ook naarstig op zoek naar oplossingen die hun systemen beter beschermen tegen cybercriminelen maar vergeten vaak de belangrijkste sleutel in het beschermen van de organisatie: de medewerkers.

Oeps… ik heb het bedrijfsnetwerk besmet

Volgens onderzoek van IBM ligt in 70 % van de datalekken een niet goed ingestelde cloud-architectuur aan de basis. Ook menselijk blunders mogen niet onderschat worden. Te vaak vertrouwen medewerkers op technologie zoals spam-filters of firewalls en staat men onvoldoende stil bij de eigen verantwoordelijkheid. Denk hierbij maar aan het blindelings openen van e-mailbijlages van onbekende afzenders of de bekende post-its met wachtwoorden die onder het toetsenbord kleeft. Er is dus werk aan de winkel om meer bewustzijn voor cybercriminaliteit te creëren binnen de kantoormuren.

Betere cybersecurity start hier

Met de 9 tips uit deze whitepaper zet jij de noodzakelijke stappen richting een betere cybersecurity binnen jouw organisatie. Je leest alle praktische tips rustig na in deze whitepaper, maar 2 tips willen we je alvast niet onthouden.

  1. Iedereen opgelet: We maken allemaal fouten, dus er zal heus wel iemand zijn die op een link klikte in een phishingmail. Bewustwording is dus de eerste stap richting een betere cybersecurity. Regel trainingen en workshops om iedereen binnen de organisatie te laten kennismaken met de gevaren van cybersecurity en train hen in het herkennen van risico’s.
  2. Doe de test: Onderwerp jouw cybersecurity aan een praktische test. Je kan kiezen voor een jaarlijkse audit van je systemen en processen. Of laat een ethische hacker jouw systemen onder de loep nemen en pak zo de zwakke plekken in jouw cybersecurity aan.
 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.