Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 20 april 2017

Multi-factor authenticatie

Multifactor authenticatie is de upgrade die je beveiligingssysteem nodig heeft om criminelen langer buiten de virtuele deur te houden. Gebruiksgemak en snelheid maken MFA erg populair in de mobiele wereld. Lees nu wat MFA is en hoe dit systeem het beste in te zetten.

Multi-factor authenticatie 1

Om cybercriminelen de toegang tot zakelijke informatie robuust te blokkeren zijn steeds betere beveiligingssystemen beschikbaar. Multi-factor authenticatie (MFA) is hierbij een van de technieken. Het geeft uw systeem een noodzakelijke upgrade om ongewenste gebruikers buiten de virtuele deur te houden.

Wat is multi-factor authenticatie?

Een systeem dat alleen beveiligd is met wachtwoorden is kwetsbaar. Wachtwoorden kunnen gemakkelijk aan gebruikers ontfutseld worden of het systeem kan met brute kracht worden opengebroken. De authenticatie kan daarom worden uitgebreid met meerdere lagen. Deze multi-factor authenticatie kan bijvoorbeeld bestaan uit een combinatie van:

  • Telefonische controle
  • Eenmalige wachtwoorden
  • Fysieke tokens
  • Beeldherkenning

MFA en de opkomst van mobiele devices

MFA is erg populair in de sterk groeiende markt voor mobiele devices. Tegelijkertijd vindt in deze markt een wildgroei aan malware en cybercrime plaats. MFA wordt gezien als de oplossing, mits het op de goede manier wordt gebruikt. Dan is het eenvoudiger en sneller dan veel andere benaderingen.

Mobiele MFA zet telefoonsensors en vertrouwde interfaces in voor de authenticatie, voor het herkennen van bijvoorbeeld vingerafdrukken en biometrische gegevens. Dit soort gegevens zijn natuurlijk heel lastig te vervalsen, waardoor het een heel veilig systeem kan zijn. (Mobiele) MFA werkt het beste als het in samenhang wordt ingezet met continue authenticatie en gedrags- en fraude-analyse.

De balans tussen veiligheid en gebruiksgemak

Continue authenticatie laat een fraude-protectieplatform voortdurend risicofactoren inschatten en gebruikers herkennen, zonder hen hiervoor te storen. Met gedrags- en fraude-analyse worden frauderisico’s ingeschat tijdens de sessie van een gebruiker. Het systeem kan op basis van deze inschatting aanvullende identificatiemogelijkheden eisen van de gebruiker.

Het gebruik van mobiele MFA kan je een goede balans geven tussen security en gebruikersgemak. Hoe je deze balans op de juiste manier inricht, lees je in deze whitepaper.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.