Nieuwsbrief
Gepubliceerd: vrijdag 21 december 2018

Het einde nabij voor het wachtwoord?

Inloggen met een wachtwoord is een zege voor cybercriminelen. In 81 % van de geslaagde inbraken maakten ze namelijk gebruik van gestolen of makkelijk te achterhalen wachtwoorden. Er moet een betere manier zijn om onze bedrijfsgegevens te beschermen. Lees in deze whitepaper hoe multi-factor authenticatie het wachtwoord buiten spel zet en een extra beveiligingslaag toevoegt.

Het einde nabij voor het wachtwoord? 1

Het is al lang geen nieuws meer dat wachtwoorden niet meer van deze tijd zijn. Hoe vaak krijgen we niet te horen dat er alweer een lijst met gehackte wachtwoorden opduikt? Steeds vaker zien daarom dat we apps en devices met een extra beveiligingslaag: multi-factor authenticatie. Denk aan het ontgrendelen van je smartphone met vingerafdrukscanner en patroon. Of het inloggen bij internetbankieren waar je naast je persoonlijke code ook een extra gegenereerde beveiligingscode invoert. En toch zien we deze extra beveiligingslaag, die we inmiddels privé goed kennen, niet vaak terug in onze werkomgeving.

Multi-factor authenticatie moet de norm worden

Veel bedrijven kennen én gebruiken multi-factor authenticatie, maar het is in de meeste gevallen weggelegd voor mensen die kunnen thuiswerken. Die krijgen vaak een token of USB-stick die een code genereert wanneer ze buiten de kantoormuren aan het werk zijn. Eigenlijk zou je iedereen binnen de organisatie op die manier willen laten inloggen, maar het financiële plaatje en de organisatie ervan schrikt velen af.

De tijd is rijp voor één systeem

Thuiswerkers krijgen een token, de financiële afdeling heeft usb-sleutels en de buitendienst gebruikt de smartphone. Deze versnippering van authenticatie maakt het ook lastig voor de IT-afdeling om te beheren. Beveiliging wil je gewoon in één keer voor iedereen regelen waarbij authenticatie een onderdeel is van het netwerk. Eén systeem waarop alle systemen en applicaties worden aangesloten en elke mogelijke authenticatiemethode gekozen kan worden.

Wat zijn de opties

Wil jij weten hoe je het toegangsbeheer van jouw organisatie een update geeft? Benieuwd hoe je definitief een eind maakt aan het inloggen met alleen wachtwoorden? Lees dan de whitepaper Wachtwoorden zijn achterhaald en bekijk hoe het ook anders kan.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.