Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 18 juli 2019

Field gateway: de allesbinder voor IoT

IoT-oplossingen zorgen ervoor dat apparaten verbonden worden met de cloud. De sensoren in deze apparaten verzamelen data die op het cloud-platform samenkomen voor verdere analyse. Maar hoe zorg je ervoor dat alle apparaten en machines gekoppeld worden aan de cloud? Hoe doe je dat op een veilige manier? Eén mogelijkheid is een field gateway verbinding, hierover lees je meer in deze whitepaper.

Field gateway: de allesbinder voor IoT 1

Internet of Things is voor veel bedrijven aanlokkelijk en interessant want het geeft ons een hele hoop data uit machines en toestellen. Deze data helpen ons vervolgens bij het analyseren van downtime, het in kaart brengen van het productgebruik door klanten of het voorstellen van toekomstig onderhoud. Dit doe je natuurlijk niet puur op basis van data uit een toestel, maar deze inzichten bereik je door de sensordata te combineren met historische data en externe data op een centraal platform. En daar wringt voor veel bedrijven de schoen. Want hoe verbind je al die apparaten met het cloud-platform? Hoe zorg je voor een veilige en solide verbinding? Dat lees je in deze whitepaper.

Worstelen met connectiviteit

Iedereen wil zo snel mogelijk alle data in de cloud onderbrengen. Hierbij kiezen veel bedrijven voor één van onderstaande veelgebruikte methodes:

  • Directe verbinding vanuit de apparaten door ingebouwde connectiviteit. Denk hierbij aan WiFi en 4G
  • Cloud-naar-cloud verbinding: alle data uit sensoren van één leverancier worden samengebracht op één platform vanwaar je het deelt met andere cloud-platformen
  • Field gateway verbinding: Om verschillende apparaten en verschillende protocollen aan elkaar te knopen kiezen veel bedrijven voor een field gateway verbinding. Deze variant wordt vaak gekozen bij industriële IoT-oplossingen.

Focus op de field gateway verbinding

Deze whitepaper beschrijft gedetailleerd de field gateway verbinding waarbij je een brug bouwt tussen apparaatprotocol en cloud-platform. Hoe zorg je voor de beste connectiviteit? Welke opties zijn er? Welke security-verantwoordelijkheden komen hierbij kijken? Vragen die beantwoord worden in deze whitepaper.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.