Nieuwsbrief
Gepubliceerd: donderdag 10 augustus 2017

Datalekken: hoeveel kosten die?

Datalekken zijn niet alleen schadelijk voor de reputatie van een bedrijf, ze kosten ook geld. Maar hoeveel kosten ze, wat is de kostenopbouw en waarom worden sommige landen en branches harder geraakt? Dit en meer, leest u in de 2017 Cost of Data Breach Study.

Datalekken: hoeveel kosten die? 1

Security is een belangrijk onderdeel van de IT. Als er iets mis gaat, kunnen (privacygevoelige) data in verkeerde handen vallen, met onder meer reputatieschade en hoge kosten als gevolg. Hoeveel die kosten nu wereldwijd zijn, becijferde het Ponemon Institute in samenwerking met IBM Security. Voor 2017 Cost of Data Breach Study werden wereldwijd 419 bedrijven onderzocht, dat levert een interessant beeld op.

De kans op een datalek

Na jaren van stijging blijken de totale kosten van datalekken dit jaar lager uit te pakken. Maar ondanks deze gemiddelde daling, is de grootte van de datalekken toegenomen. Naast trends in de verschillende componenten van de kosten wordt ook bepaald wat de kans is dat een organisatie 1 of meer datalekken in de komende 24 maanden zal kunnen verwachten. Vorig jaar was die kans nog 25,6%. In het onderzoek leest u hoeveel dat op dit moment is.

Verschillen tussen de landen

Omdat dit onderzoek werd gehouden onder meer dan 10 landen, zien we interessante verschillen.  Waarom stijgen de kosten door datalekken voor organisaties in het Midden-Oosten, de Verenigde Staten en Japan dit jaar significant? Hoe hebben organisaties in Duitsland, Frankrijk, Australië en het Verenigd Koninkrijk de kosten bij datalekken weten te besparen tijdens én na een incident?

Systeemfout, menselijk falen of cybercrime?

In dit uitgebreide onderzoek wordt een tal van boeiende inzichten gedeeld. Bijvoorbeeld welke oorzaken van een datalek komen het vaakst voor en leveren de grootste kosten op. Gaan collega’s in de fout, zijn het systeemfouten of cybercrime? Hieronder een greep uit de verschillende onderwerpen die aan bod komen:

  • Kostenverschil per bedrijfstak
  • Welke landen zijn het populairst bij cybercriminelen?
  • Trend in kosten per land
  • Detectie en escalatiekosten per land
  • In welke regio wordt het meest aan preventie uitgegeven?

Datalekken: de trends op een rij

Wilt u volledig op de hoogte zijn wat de trends zijn op het gebied van datalekken en de vervolgkosten die het wereldwijd opleveren? Download dan dit informatieve jaarlijkse onderzoek.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.