Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 3 oktober 2017

Data security: hoe beveilig jij bedrijfsgegevens?

De hoeveelheid digitale data is de afgelopen jaren enorm gegroeid en daarmee ook de privacygevoelige gegevens. Hoe hou je deze veilig? Dit uitgebreide onderzoek onder 200 IT-professionals gaat dieper in op de problemen en uitdagingen die data security met zich meebrengt. Lees het rapport en doe er je voordeel mee.

Data security: hoe beveilig jij bedrijfsgegevens? 1

De digitale data-explosie brengt naast veel voordelen ook wat uitdagingen met zich mee. Hoe kun je alle data succesvol beveiligen en managen? Nieuwe datasets worden samengevoegd met bestaande data voor big data analytics. Business intelligence kunnen hierdoor de beslissingen op korte termijn verbeteren. Met deze trends in het achterhoofd is ESG een onderzoek gestart onder 200 IT-professionals die dagelijks te maken hebben met data-storage verantwoordelijkheden.

Software-defined datacenters zorgen voor een grotere mate van agility wat duidelijk een concurrentievoordeel met zich mee brengt. Daarnaast brengen nieuwe trends zoals IoT extra datasets met zich mee om te beveiligen en beheren. Uit dit onderzoek komt naar voren dat het managen en beveiligen van de datagroei in de top 5 van belangrijkste IT-prioriteiten staat. Lees in het onderzoek verder over de groei van datacapaciteit in een poging om de groeiende datavolumes bij te houden.

Data security: problemen & uitdagingen

Verwoestende DDoS-aanvallen duiken steeds regelmatiger op in de media en tegelijk worden organisaties steeds vaker bestolen van bedrijfsgegevens. Bij diefstal van deze belangrijke gegevens zijn er meestal twee soorten aanvallen: externe of interne. De meest gebruikte aanvallen zijn phishing-aanvallen, waarbij misbruik wordt gemaakt van klikgrage slachtoffers. Het betreffen valse e-mails die er legitiem uitzien, maar het niet zijn. Hierdoor ontvangen criminelen gebruikersnamen, e-mailadressen, etc. van gebruikers en kunnen hier doelgericht mee aan het werk.

Tiered storage een uitdaging

Een algemene beveiligingsregel is: je kan niet beveiligen wat je niet ziet. Met deze regel in gedachten proberen veel organisaties hun beveiligingscontroles zo dicht mogelijk bij de data te houden. Het gebruik van tiered storage, dit zijn met name cloud-storage services, maakt zichtbaarheid een uitdaging en besturing moeilijk. Uit onderzoek komt naar voren dat data die momenteel opgeslagen is op dit soort locaties alleen maar zal stijgen.

Duik in de wereld van data storage & data security

Dit zijn nog maar enkele resultaten uit dit uitgebreide onderzoek over data security en storage. Hoe beveilig jij je gevoelige data? Wellicht kan je ook iets leren van dit onderzoek onder 200 IT-professionals. Download het onderzoeksrapport daarom vandaag nog.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.