Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 14 juni 2017

Data security: deze vragen moet je beveiligingsteams stellen

IT-afdelingen zijn niet alleen verantwoordelijk voor de cybersecurity in een bedrijf. De hele organisatie moet meewerken om de risico’s zo klein mogelijk te houden. Het wordt daarom hoog tijd dat je met het beveiligingsteam gaat praten over data security. Welke vragen je moet stellen, lees je hier.

Data security: deze vragen moet je beveiligingsteams stellen 1

Datalekken kunnen desastreuze gevolgen hebben voor organisaties en medewerkers. Het management van organisaties moet daarom samenwerken met hun IT-beveiligingsteams. Op die manier kunnen ze actie ondernemen om de data security van de organisatie te verbeteren. Welke vragen je moet stellen als je het gesprek aangaat? Dat lees je in het e-book 5 vragen die executives moeten stellen aan hun beveiligingsteams. Hieronder hebben we alvast een paar uitgelicht.

Data security en rogue cloud-services

Een belangrijke vraag is hoe vaak er gebruikgemaakt wordt van cloudservices die niet zijn goedgekeurd door de organisatie. Consumenten gebruiken verschillende cloudservices zoals Onedrive, Google Drive en Dropbox. Deze cloud-services worden vaak privé gebruikt, maar worden meer en meer zakelijk ingezet. Ook als daar geen toestemming voor is verleend. Uit onderzoek blijkt dat driekwart van de bedrijven te maken heeft met deze zogenoemde ‘rogue clouds’.

Het is daarom belangrijk dat beveiligingsteams overleggen met hun CTO’s welke cloudservice ze met toestemming van de organisatie mogen ondersteunen. Daarna kunnen ze in gesprek met andere leden van het management aangeven welke oplossing het meest geschikt is voor werknemers en zakelijke partners.

Bedreigingen van binnenuit

Ook is het voor organisaties belangrijk om te weten hoe het staat met de beveiliging tegen bedreigingen van binnenuit. Dit soort risico’s wordt over het algemeen gezien als een van de lastigste uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen.

Experts adviseren meestal een gevarieerde aanpak, omdat het niet mogelijk is met één oplossing alle aanvallen van binnenuit te voorkomen. Bij een dergelijke strategie moeten onder meer CFO’s , CTO’s, HR en IT-beheerders samenwerken, om zo exact mogelijk te weten wat nodig is om gegevenslekken te voorkomen.

Stel de vragen voor de veiligheid van uw gegevens

Wil je weten welke andere 3 belangrijke vragen je moet stellen aan het beveiligingsteam? Download nu dit e-book en wees er zeker van dat de gegevens in de organisatie veilig zijn.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.