Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 24 september 2019

Cloud security: een nieuwe mindset

Firewalls, virusscanners en voor elke applicatie een aparte inlognaam met wachtwoord: het is niet meer van deze tijd. Wil je jouw IT-omgeving optimaal beschermen tegen ongewenste bezoekers, dan is een andere aanpak vereist. Eentje waar security bij het ontwerp al werd meegenomen en niet een snelle toevoeging achteraf is. Lees hier hoe een modern cloud securitybeleid eruitziet en hoe je het zelf inricht.

Cloud security: een nieuwe mindset 1

In het verleden beschermden we onze IT-omgeving met behulp van firewalls, voorzagen we computers van virusscanners en gingen we aan de slag via VPN-tunnels. We bouwden een torenhoge muur om onze IT-omgeving en creëerden zo een veilige werkomgeving. Houd je vast aan deze aanpak voor het beveiligen van jouw IT-omgeving, dan vraag je om problemen. Want de data zitten al lang niet meer achter die hoge muur, we bewaren onze data steeds vaker in de cloud. Lees in deze whitepaper hoe een modern securitybeleid eruitziet en hoe je het inricht.

Secure-by-design in plaats van achteraf

Een modern cloud securitybeleid is secure-by-design. Dit betekent dat databeveiliging al centraal staat bij de eerste ontwerpschetsen van de IT-omgeving. Hierdoor is security niet langer iets wat we later wel regelen. Binnen de cloud security onderscheiden 5 lagen die aangepakt dienen te worden:

  1. Identiteit
  2. Endpoint & devices
  3. Applicaties
  4. Data
  5. Infrastructuur

Een gedegen cloud securitybeleid kent 3 aandachtsgebieden

Het beleid afstemmen op de moderne veiligheidsrisico’s is één ding, je moet het natuurlijk ook effectief inzetten in de organisatie. Daarom is het zaak om ook de processen die jouw securitybeleid ondersteunen goed in te richten. Een effectieve strategie bestaat altijd uit volgende processtappen:

  1. Protect
  2. Detect
  3. Respond

Waaruit deze stappen precies bestaan en hoe jij ze inzet in jouw organisatie, dat lees je in deze whitepaper. Hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan MFA, Cloud Identity Protection, real-time monitoring van verdacht gedrag, inzet van machine learning en acties op basis van dataclassificatie. Download de whitepaper hier, lees snel verder en doe er je beveiligingsvoordeel mee.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.