Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 5 december 2017

Cloud-security: informatiebeveiliging en risicomanagement

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? En wat kun je doen op het gebied van cloud-security en cloud-risico’s? Dat leest u in dit e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Cloud-security: informatiebeveiliging en risicomanagement 1

Het is niet meer ‘of’, maar ‘wanneer’ bedrijven naar de cloud migreren. Daarom zijn vragen als ‘hoe start ik met een migratieproject’ en ‘wat zijn de gevolgen voor het bedrijf’ nog steeds relevant. Tegelijkertijd willen organisaties weten hoe de cloud een echte partner van de business kan worden. Maar om die vragen te kunnen beantwoorden, is het verstandig om bij het begin te beginnen: ‘Wat is de cloud nou eigenlijk?’. De antwoorden op deze vragen en nog veel meer lees je in dit meer dan 100 pagina’s dikke cloud e-book. Het behandelt aan de hand van praktijkvoorbeelden de basics van de cloud tot en met portofolio-analyses voor migratie en hoe je grip kan houden op security- en risicomanagement.

Portfolio-analyse: wat kan mee en wat moet blijven?

Dit cloud e-book laat talloze scenario’s zien. Je leest welke rollen binnen je organisatie welke taken het beste op zich kunnen nemen en hoe ze dat het beste ten uitvoer kunnen brengen. Na het lezen van de hoofdstukken over enterprise-architectuur en portfolio analyse, weet je waar je aan toe bent. Maar bij deze informatie blijft het niet. Zo lees je onder andere over:

  • Security risicomanagement
  • Migratieplan opstellen en in werking stellen
  • DevOps-teams maken het verschil
  • Containers en orkestratie
  • Security en risicoanalyse
  • Nieuwe applicatiemodellen
  • Microservices

Informatiebeveiliging en risicomanagement

Elke verandering die u aanbrengt in de manier waarop je zaken doet, is een risico. Er zijn maar weinig onderdelen van de cloud die zoveel discussies hebben opgewekt als security en risico’s. In deze tijd van datalekken, hackers en de alsmaar groeiende bezorgdheid over individuele privacy is cybersecurity een kwestie van bestuursniveau geworden. Overheden en organisaties hebben regels en eisen opgesteld om deze risico’s te beheersen.

Daarnaast moet er ook gedacht worden aan de fysieke security maatregelen bij de keuze voor een cloud-provider. Moeten werknemers gescreend worden? Moet de toegang tot het cloud-datacenter beveiligd worden met biometrische authenticatie? Cloud maakt het mogelijk om overal ter wereld toegang te krijgen tot bedrijfsinformatie. Een informatiebeveiligingsteam moet bepalen aan welke eisen apparaten moeten voldoen om toegang tot het datacenter te krijgen. Moet er bijvoorbeeld gedacht worden aan multifactor-authenticatie?

Dit en meer kun je lezen in de nieuwste versie van het e-book Enterprise Cloud Strategy.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.