Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 12 oktober 2016

BYOD: Beveilig de workspace

De werkvloer is tegenwoordig net zo mobiel als de smartphone en de notebook. Collega’s kiezen steeds vaker zelf waar ze mee werken of nemen hun eigen device mee: BYOD (Bring Your Own Device). Omdat dit soort apparaten een veiligheidsrisico kunnen zijn, moet de IT-afdeling aan de bak. Goede voorbereidingen zijn het halve werk.

BYOD: Beveilig de workspace

Door het in gebruik nemen van virtualisatieoplossingen zoals XenApp en XenDesktop zijn bedrijven in staat om zowel mobieler als productiever te zijn. Wanneer gebruik gemaakt wordt van een dergelijk centraal platform is het van belang om de security vraagstukken niet uit het oog te verliezen.

Door de opkomst van het gebruik van eigen apparaten is het voor organisaties noodzakelijk om een Bring Your Own Device strategie te implementeren. Dit zorgt er voor dat ze toegang moeten hebben tot de zakelijke netwerken en platformen zonder dat dit veiligheidsproblemen met zich mee brengt.

Zo zijn er een aantal punten waar op gelet moet worden als het gaat om het gebruik van mobiele apparaten in het zakelijke netwerk.

  • Onbekende (onveilige) apps
    Het wordt steeds lastiger om in te schatten welke apps mensen op hun eigen mobiele apparaten hebben staan.
  • BYOD
    Er zijn steeds minder medewerkers die niet een eigen mobiel apparaat meenemen naar de werkvloer.
  • Mobiele data
    Lang niet alle informatie heeft dezelfde beveiliging nodig maar het is wel belangrijk dat hier een onderscheid in gemaakt.

Lees de whitepaper voor meer informatie over het beveiligen en voorbereiden op de mobiele apparaten van de medewerkers. Er zal dieper worden ingegaan op de mogelijkheden die worden geboden in combinatie met XenApp, XenDesktop en XenMobile.

De veiligheid en het managen van zakelijke mobiele applicaties

Veel organisaties krijgen steeds meer te maken met werknemers die zakelijke mobiele applicaties moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden en dit willen doen met hun privé mobiele apparaten. Hier is de werkomgeving van veel organisaties nog niet op voorbereid, kijkende naar de beveiliging van data en technologische mogelijkheden. Daarom is het tijd om een helder beleid op te stellen en de daarbij horende technologische vernieuwingen door te voeren.

Lees verder

Gerelateerde blogs

<string>(

maandag 26 november 2018

Microsoft Enterprise Mobility + Security

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.