Nieuwsbrief
Gepubliceerd: woensdag 21 november 2018

App- en desktopvirtualisatie biedt extra bescherming

BYOD, smartphones, laptops en tablets: het is behoorlijk druk op het bedrijfsnetwerk. Een mooi moment om ons de vraag te stellen: Voldoet onze beveiliging nog wel aan deze complexe situatie? Ontdek in deze whitepaper hoe je de security verhoogt zonder afbreuk te doen aan de flexibiliteit van het nieuwe werken. Dat kan met app- en desktopvirtualisatie.

App- en desktopvirtualisatie biedt extra bescherming 1

Steeds vaker zijn mensen buiten de kantoormuren aan het werk. De belemmeringen van tijd en afstand behoren dankzij de digitale (r)evolutie tot het verleden. Dit gemak kent een keerzijde voor  IT-afdelingen.  Zij moeten de balans vinden tussen het faciliteren van die flexibiliteit en tegelijk de security en compliance waarborgen die de organisatie vereist.

Traditionele beveiliging ligt onder vuur

Vroeger zag het bedrijfsnetwerk alleen desktop pc’s, tegenwoordig loggen we in met laptops, tablets, smartphones, desktops of allerhande eigen apparatuur. De traditionele bescherming die antivirussystemen, firewalls en toegangsbeheer ons in het verleden boden, zijn in deze complexe setting niet meer voldoende. Gerichte cyberaanvallen focussen zich rechtstreeks op apps, data en devices. Tijd dus voor een extra beveiligingslaag die je toelaat de risico’s beter laat managen. Lees hier hoe app- en desktopvirtualisatie deze een extra beveiligingslaag toevoegt aan jouw traditionele security-maatregelen.

Enkele voordelen van app- en desktopvirtualisatie

Waarom zou je kiezen voor een extra beveiligingslaag? Deze whitepaper geeft legio voordelen, maar we zetten 2 alvast in de schijnwerpers.

  • Centralisatie van de middelen: apps en data worden beheerd en beschermd in het datacenter en kunnen op een veilige manier vanaf elke locatie benaderd worden.
  • Controle op toegang op basis van beleid: Op basis van vooropgestelde beleidsregels kan IT de toegang van gebruikers configureren. Zo is het perfect mogelijk om bepaalde gebruikers alleen bij bepaalde data toe te laten vanaf een kantoorlocatie. Loggen ze in vanaf een hotspot, dan is hun toegang veel beperkter.

Met app- en desktopvirtualisatie krijg je meer grip op het beschermen van jouw data en breng je de risico’s in kaart. Bovendien zorg je ervoor dat de organisatie compliant is. Denk hierbij aan GDPR-compliancy maar ook aan vastgestelde contractuele eisen van klanten of partners.

10 redenen om jouw beveiliging aan te scherpen

Deze whitepaper zet de rest van de voordelen voor jou op een rij en geeft bovendien 10 redenen die aantonen waarom onze traditionele beveiliging niet meer van deze tijd is. Tijd om jouw beveiliging onder de loep te nemen, dus start vandaag en download deze whitepaper.

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.