Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 29 oktober 2019

5 kritische vragen over jouw dataveiligheid

We bewaren gigantische hoeveelheden data in de cloud. Over de technische kant van databeveiliging hoef je je dus geen zorgen meer te maken, dat doet de cloudprovider wel. Waar je wel aandacht aan moet besteden is gebruikersgedrag en -beheer. Deze whitepaper zet 5 kritische vragen op een rij die jou helpen bij het inventariseren van jouw cloud-omgeving.

5 kritische vragen over jouw dataveiligheid 1

Dataveiligheid en -security zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse berichtgeving. Van Russische hackers en Chinese 5G-spionage tot waarschuwingen van de Autoriteit Persoonsgegevens over AVG-compliancy en datalekken. We worden non-stop herinnerd aan hoe belangrijk het is om zorgvuldig om te springen met onze data en persoonsgegevens. De gevolgen zijn namelijk niet te onderschatten; behalve een behoorlijke deuk in je imago kost het je ook behoorlijk veel geld. Volgens onderzoek van McAfee is de economische schade van cybercrime wereldwijd inmiddels 600 miljard dollar per jaar.

Verschuiving van techniek naar gebruikersgedrag

Nu we steeds meer data verhuizen naar de cloud moeten we niet zozeer meer nadenken over de technische kant van veiligheid. De data staat immers niet meer op je eigen servers, maar op die van de cloud-leverancier. Wil dat zeggen dat je helemaal niet meer hoeft na te denken over security? Zeker niet! Alleen ligt de focus nu veel meer op gebruikersgedrag en -beheer. Als je pas gaat nadenken over wat je moet doen na bijvoorbeeld een datalek, dan ben je veel te laat. Het is zaak om voortdurend proactief te kijken naar je omgeving en te kijken waar verbetering mogelijk is.

Stel de juiste vragen over jouw dataveiligheid

Het opstellen van een gedegen cloud-securitybeleid begint met het stellen van de juiste vragen en het eerlijk beantwoorden van die vragen. Alleen zo weet je precies hoe jij ervoor staat en wat je nog moet doen om jouw databeveiliging naar een hoger niveau te tillen. Deze whitepaper zet vijf van deze kritische vragen voor jou op een rij en laat je zo zien waar je aandacht op moet vestigen. We lichten alvast een tipje van de sluier met deze twee kritische vragen:

  1. Welke data heb je en met wie deel je ze?
  2. Veroorzaakt gebruikersgedrag in jouw organisatie gevaren?

Tijd om ook aan de slag te gaan met deze vijf kritische vragen en jouw dataveiligheid tegen het licht te houden. Durf jij het aan?

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.