Nieuwsbrief

Lees verder

Bewapen jouw bedrijf tegen cybercrime

Cyberaanvallen zijn al jaren een groot probleem voor bedrijven in alle sectoren, van ziekenhuizen tot universiteiten en van de detailhandel tot de horeca. Wie zich niet tegen cybercrime wapent, heeft kans om slachtoffer te worden met grote gevolgen van dien. Download daarom dit trendrapport en ontdek de 5 belangrijkste cybersecuritytrends van 2022.

Lees verder

Doe de cybersecurity gezondheidscheck 2021

Cybercriminelen liggen 24/7 op de loer en benutten ieder zwak punt binnen jouw beveiliging. Daarom is het belangrijk dat jouw organisatie voldoet aan de benodigde securityeisen. Ben je niet voorbereid? Dan heb je kans dat je ten prooi valt van cybercriminelen met vervelende consequenties als gevolg. Download deze whitepaper en doe de cybersecurity gezondheidscheck om te zien of jouw bedrijf in 2021 goed beveiligd is.

Lees verder

8 hackerstechnieken uitgelicht

Een goede online security is onmisbaar nu collega’s vooral thuis aan het werk zijn. Ook na de pandemie zal thuiswerken het nieuwe normaal worden. Daarom is het belangrijk dat jouw online beveiliging is ingericht op de meest gebruikte hackerstechnieken van dit moment. In deze whitepaper lees je welke technieken dat zijn en hoe je jouw organisatie beschermt.

Lees verder

Waarom worden zelfs goed beveiligde bedrijven gehackt?

Niemand wil het slachtoffer worden van cybercrime: het kost bedrijven veel geld en zorgt voor een behoorlijke deuk in het imago. Daarom investeerden bedrijven de afgelopen jaren in beveiligingstools. Maar desondanks worden goed beveiligde bedrijven nog steeds slachtoffer. Lees in deze whitepaper waarom.

Lees verder

Cyberaanvallen via e-mail worden steeds slimmer, jouw beveiliging ook?

Dagelijks spoelt er een tsunami van zakelijke en privémails over de wereld. Het is niet vreemd dat cybercriminelen dankbaar meesurfen op deze golf en er clandestiene e-mails in meesturen. Hun aanvallen zijn inmiddels behoorlijk inventief en verfijnd, maar is jouw e-mailbeveiliging daar wel op aangepast? Deze whitepaper zet de 4 belangrijkste trends op het gebied van e-mailsecurity op een rij. Zo weet jij waar je aan toe bent.

Lees verder

CIO’s terecht ongerust over cyberveiligheid

CIO’s maken zich zorgen om de toenemende dreiging van cybersecurity, zeker nu we structureel thuis vanuit de cloud werken. Bij het snel uitrollen van online werkplekken werd vaak onvoldoende rekening gehouden met security, privacy en compliancy. Het is tijd voor organisaties om de focus te verschuiven van overlevingsmodus naar het investeren in het beveiligen van de bedrijfsdata!

Lees verder

Heb jij Teams versneld uitgerold?

Eerder dit jaar werd bij veel bedrijven Microsoft Teams in een rap tempo uitgerold. Deze snelle start ligt inmiddels al enige maanden achter ons en veel organisaties zien dat deze versnelde uitrol ook veiligheidsrisico’s met zich meebrengt. Lees in deze whitepaper hoe je vervolgstappen zet om meer uit Teams te halen en te zorgen voor een veiligere inrichting.

Lees verder

Een state of the art security-oplossing implementeren…

Security staat inmiddels bij veel bedrijven bovenaan de agenda. En maar goed ook, want cybercrime kost bedrijven wereldwijd zo’n 6 biljoen dollar! Toch staren veel IT- en securityspecialisten zich blind op de technische kant van de zaak. Want de belangrijkste oorzaak van geslaagde aanvallen is niet het ontbreken van security-oplossingen, maar onveilig gebruikersgedrag. Tijd voor verandering!

Lees verder

Cybersecurity: casus Universiteit van Maastricht

Net voor Kerstmis 2019 legden hackers het interne netwerk van de universiteit Maastricht wekenlang plat. 2 ton losgeld later konden ze weer aan de slag. Hoe gingen de hackers te werk en wat ging er bij de universiteit precies mis? Dat en hoe ze dat hadden kunnen voorkomen lees je in deze technische whitepaper.

Lees verder

Veilig werken op privé-devices

Online samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers is inmiddels zo ingeburgerd dat we ons afvragen hoe we dat voorheen deden. Dit flexibel online samenwerken heeft wel grote impact op dataveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie? Een belangrijk hulpmiddel hierbij is Mobile Device Management. Deze gids helpt je op weg.

Lees verder

7 adviezen om je beveiligingsniveau te verhogen

Thuiswerken heeft een grote invloed op het beveiligingsniveau van jouw organisatie. De traditionele security aanpak beschermde jou misschien wel binnen de muren van kantoor, op het veilige netwerk. Maar nu werken collega’s van verschillende wifi-netwerken met voor jou onbekende devices. Is jouw security daarop ingesteld?

Lees verder

Zo richt je een veilige werkplek in!

Tijden veranderen, dus ook onze kijk op security. Data verhuist vaker naar de cloud en medewerkers zijn niet langer gebonden aan één computer of vaste werkplek. De traditionele manier van beveiliging voldoet niet meer. Deze whitepaper laat zien hoe je in Microsoft Teams zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jij bepaalt wie toegang heeft tot jouw clouddata.

Lees verder

Wees je bewust van het digitale gevaar

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit de berichtgeving in de media. Het is dan ook niet vreemd dat deze constante dreiging ook wat doet met onze hersenen. Wat gebeurt er precies in ons brein wanneer we geconfronteerd worden met cybercriminaliteit? Welke invloed heeft cybercrime op onze state of mind? Dat lees je in deze whitepaper!

Lees verder

Back-ups maken is niet langer een noodzakelijk kwaad

Back-ups maken is niet de favoriete taak van systeembeheerders. Je moet rekening houden met complexe infrastructuren en niemand mag hinder ondervinden van het proces. Toch is het uitermate belangrijk voor de continuïteit van de onderneming. Hoe maak je back-upbeheer weer sneller en eenvoudiger? Deze webcast laat je kennis maken met een nieuw model. Kijk je mee?

Lees verder

8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen

Niemand zit te wachten op data die te grabbel wordt gegooid. Maar wat we zeker willen vermijden is dat onze medische gegevens zomaar op straat komen te liggen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) luidt de alarmbel; geen enkele sector is namelijk zo kwetsbaar als de zorg. Vanwaar deze achterstand? Lees hier welke 8 security trends nu spelen in de zorg.

Lees verder

The show must go on: bedrijfscontinuïteit verzekeren

We verwachten dat onze IT-omgeving altijd beschikbaar is. En dan gaat het toch een keer mis. Noodweer gooit roet in het eten, het water staat tot in de serverruimte en alle systemen zijn offline. Wat nu? Lees hier hoe je een bedrijfscontinuïteitsplan opstelt en welke bouwstenen je nodig hebt om jouw IT-omgeving zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Lees verder

Zo brengt het mkb cybersecurity op peil

Een cyberaanval schaadt zowel het imago als de continuïteit van je bedrijf. Cybersecurity zou dus bovenaan de agenda moeten staan van het mkb. Dat blijkt juist niet het geval te zijn. Door het gebrek aan beveiliging van de IT-infrastructuur worden ze vaak succesvol aangevallen. Met de 8 valkuilen en tips hou jij cybercriminelen buiten de deur.

Lees verder

Wanneer is IDaaS interessant voor jouw organisatie?

Wanneer is IDaaS interessant voor jouw organisatie en welke overwegingen spelen hierbij? In deze webcast van IBM wordt uitgebreid aandacht besteed aan 3 IDaaS-scenario’s. Ten slotte wordt in deze webcast ingegaan wanneer een organisatie wel of niet moet overwegen om identity en access management via een clouddienst vorm te geven.

Lees verder

Security in de cloud

Veel organisaties vinden het een beetje eng om met hun hele hebben en houden over te stappen naar de cloud. Marketingmensen spreken gekscherend wel van ‘cloud-watervrees’. Hoe ziet het nu echt met cloud-security. In dit artikel worden de meest gestelde vragen beantwoord.

Lees verder

Security in een modern datacenter

De veranderende applicatiebehoefte vereist andere ICT-architecturen, nieuwe systemen die de service verhogen en complexiteit verkleinen. Alles om de vraag van de business bij te kunnen houden, zonder dat data security het kind van de rekening wordt. Lees daarvoor het onderzoeksrapport Blueprint voor een dynamisch datacenter. Daarin staan de belangrijkste uitkomsten van de benchmark naar de toekomstbestendigheid van ICT-architecturen.

Lees verder

Cybersecurity: verander het speelveld

Een zich steeds evoluerende cyberdreiging betekent dat cybersecurity moet moderniseren, dreigingen sneller moet detecteren en risico’s sneller moet aanpakken. De enterprise data hub is het antwoord hierop, met de kracht van Hadoop. Profiteer van de kracht van de moderne cybersecurity met deze whitepaper.

Lees verder

Wet bescherming persoonsgegevens goes Europe

In mei 2018 wordt een nieuwe Europese wet van kracht voor de bescherming van persoonlijke data: de GDPR. Voor grote organisaties is het een uitdaging om hier op tijd aan te voldoen. Toch ligt er volgens onderzoeksbureau Forrester een kans om je te profileren door middel van goede beveiliging van gevoelige informatie. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

In 5 stappen naar een veilige emailomgeving

Hoe organiseer je als gemeente een veilige emailomgeving? Emailsecurity is zeker niet alleen een kwestie van de juiste technologie. Een groot deel van de verbeteringen zijn organisatorisch van aard. Maar hoe kom je concreet tot een veilige emailomgeving? Dit stappenplan geeft een praktisch handvat.

Lees verder

Phishing is in opkomst. Wat te doen?

Phishing is erg in opkomst de laatste tijd. Daarom is het voor IT-organisaties belangrijk om de focus te leggen op dit steeds groter wordende probleem. In deze whitepaper worden de belangrijkste oorzaken van phishing besproken. Daarnaast worden handvatten geboden om de gevaren van phishing zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

Je weet niet wat je niet weet: een veilig gevoel?

Cybersecurity speelt een grote rol bij veel organisaties. Ten opzichte van vorig jaar heeft men het gevoel beter te zijn beveiligd tegen bedreigingen van buitenaf. Echter staat dit haaks op de stijging in phishing en malware bedreigingen. Download de webcast voor meer informatie op het gebied van cybersecurity op de werkvloer.

Lees verder

De veiligheid en het managen van zakelijke mobiele applicaties

Veel organisaties krijgen steeds meer te maken met werknemers die zakelijke mobiele applicaties moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden en dit willen doen met hun privé mobiele apparaten. Hier is de werkomgeving van veel organisaties nog niet op voorbereid, kijkende naar de beveiliging van data en technologische mogelijkheden. Daarom is het tijd om een helder beleid op te stellen en de daarbij horende technologische vernieuwingen door te voeren.

Lees verder

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.