Nieuwsbrief

Komt een verdachte activiteit in jouw IT-omgeving van een mens, of een machine? Een goede Bot Management mag niet meer ontbreken in de beveiligingsstrategie van een modern bedrijf. Maar hoe kies je de juiste partner? Forrester analyseerde de 13 belangrijkste aanbieders in de markt en kwam tot deze handige rangschikking.

Lees verder

Krijg meer inzicht in credential stuffing

Verdacht botverkeer, iedere website krijgt er wel eens mee te maken. Om websites, applicaties en data te beschermen kiezen bedrijven daarom steeds vaker voor bot management tools. Maar alleen het inzetten van bot management tools is niet voldoende om jezelf optimaal te beschermen tegen verdachte inlogpogingen. Ook de architectuur van jouw site speelt een belangrijke rol in een betere bescherming. Deze whitepaper laat je zien hoe dat precies zit.

Lees verder

Dataveiligheid: vijandige overnames in de financiële sector

Dataveiligheid is van levensbelang voor bedrijven in de financiële sector. Cybercriminelen hebben een steeds groter arsenaal tot hun beschikking om van hun aanvallen een succes te maken. In dit uitgebreide rapport nemen security experts de afgelopen 2 jaar onder de loep. Van credential stuffing tot Local File Inclusions en DDos-aanvallen; hoe gingen ze te werk en hoe houd je ze buiten?

Lees verder

Cybersecurity: casus Universiteit van Maastricht

Net voor Kerstmis 2019 legden hackers het interne netwerk van de universiteit Maastricht wekenlang plat. 2 ton losgeld later konden ze weer aan de slag. Hoe gingen de hackers te werk en wat ging er bij de universiteit precies mis? Dat en hoe ze dat hadden kunnen voorkomen lees je in deze technische whitepaper.

Lees verder

DaaS: security en governance staan voorop

Er wordt heel wat geschreven en verteld over digitale werkplekken. Want om ervoor te zorgen dat iedereen altijd en overal aan het werk kan, is zo’n digitale werkplek cruciaal geworden. Een veelgebruikte oplossing is Desktop-as-a-Service, maar wat zijn de voordelen? Hoe zit het met de veiligheid? Hoe verhoudt het zich tegenover jouw bekende VDI-oplossing? Je leest het in de ultieme DaaS-gids!

Lees verder

E-boek: Desktop as a Service voor dummies

Desktops en laptops: ze zijn de afgelopen decennia niet ingrijpend veranderd, zijn na 5 jaar aan vervanging toe en ze allemaal up-to-date en veilig houden is een tijdrovende aangelegenheid. Virtualisatie is al jaren dé oplossing, maar deze aanpak werkt niet voor iedereen. Met de komst van de cloud komt hier verandering in. Dit e-boek vertelt je alles over de allernieuwste virtualisatie-mogelijkheid: Desktop as a Service.

Lees verder

Veilig werken op privé-devices

Online samenwerken met collega’s, klanten en leveranciers is inmiddels zo ingeburgerd dat we ons afvragen hoe we dat voorheen deden. Dit flexibel online samenwerken heeft wel grote impact op dataveiligheid. Hoe zorg je ervoor dat alleen de juiste mensen toegang hebben tot bedrijfskritische informatie? Een belangrijk hulpmiddel hierbij is Mobile Device Management. Deze gids helpt je op weg.

Lees verder

Phishing: hap jij toe?

Iedereen weet inmiddels wat phishing is. Maar toch trappen we nog steeds te vaak in de digitale val van cybercriminelen. In dit rapport lees je meer over de phishing-aanvallen waarmee bedrijven nu te maken hebben, krijg je inzicht in hoe zo’n aanval precies werkt en welke sectoren een populair doelwit zijn voor deze aanvallen.

Lees verder

Databeveiliging in Office 365: herken de zwakke plekken

Veel organisaties vertrouwen blindelings op hun basisbeveiliging voor het veilig stellen van hun Office 365 data. Voor een goede databeveiliging in Office 365 moet je echter specifieke maatregelen nemen en je bewust zijn van de zwakke plekken en kwetsbaarheden in Office 365. Deze whitepaper zet 6 bekende kwetsbaarheden op een rij en laat je zien hoe je deze gaten in de beveiliging dicht.

Lees verder

7 adviezen om je beveiligingsniveau te verhogen

Thuiswerken heeft een grote invloed op het beveiligingsniveau van jouw organisatie. De traditionele security aanpak beschermde jou misschien wel binnen de muren van kantoor, op het veilige netwerk. Maar nu werken collega’s van verschillende wifi-netwerken met voor jou onbekende devices. Is jouw security daarop ingesteld?

Lees verder

Alles wat je wil weten over edge-beveiliging

Traditionele security is niet meer voldoende om jouw gebruikers en data optimaal te beschermen. We bewaren steeds meer data buiten het datacenter, maar kiezen daarbij nog te vaak voor een traditionele beveiliging waarbij onze gebruikers en ons bedrijf kwetsbaar zijn voor aanvallen van buitenaf. In deze whitepaper lees je hoe je met edge-security kiest voor een toekomstbestendige en veiligere aanpak.

Lees verder

Zero Trust de belangrijkste beveiligingsstrategie van 2020?

Zero Trust is een securitymodel wat de afgelopen jaren steeg in populariteit. Het model gaat uit van het principe dat niemand die toegang wil tot het netwerk te vertrouwen is. Daarom controleer en verifieer je altijd iedereen en alles. Onderzoeksbureau Forrester zocht uit wat de 8 grootste voordelen zijn voor jouw bedrijfsresultaat én securitybeleid.

Lees verder

Hoe houd je jouw klantdata veilig?

Om als bedrijf succesvol te worden maak je optimaal van jouw klantdata. Deze digitale gegevens zijn inmiddels ons kostbaarste bezit en moeten daarom optimaal beschermd worden. Op de weg naar succes zullen organisaties alles op alles moeten zetten om te voorkomen dat kostbare data in de verkeerde handen terechtkomt. Maar hoe pak je dat aan?

Lees verder

Zo richt je een veilige werkplek in!

Tijden veranderen, dus ook onze kijk op security. Data verhuist vaker naar de cloud en medewerkers zijn niet langer gebonden aan één computer of vaste werkplek. De traditionele manier van beveiliging voldoet niet meer. Deze whitepaper laat zien hoe je in Microsoft Teams zorgt voor een veilige werkomgeving waarin jij bepaalt wie toegang heeft tot jouw clouddata.

Lees verder

Verhoog security awareness in jouw organisatie

Een goed securitybeleid is alleen maar effectief als jouw medewerkers zich ook bewust zijn van cybergevaren. Hoe is het gesteld met security awareness in jouw organisatie? Hoe verhoog je dat bewustzijn en is er een manier om jouw medewerkers te testen? Je ontdekt het in deze webcast!

Lees verder

Wees je bewust van het digitale gevaar

Cybercriminaliteit is niet meer weg te denken uit de berichtgeving in de media. Het is dan ook niet vreemd dat deze constante dreiging ook wat doet met onze hersenen. Wat gebeurt er precies in ons brein wanneer we geconfronteerd worden met cybercriminaliteit? Welke invloed heeft cybercrime op onze state of mind? Dat lees je in deze whitepaper!

Lees verder

Cloud security: een nieuwe mindset

Firewalls, virusscanners en voor elke applicatie een aparte inlognaam met wachtwoord: het is niet meer van deze tijd. Wil je jouw IT-omgeving optimaal beschermen tegen ongewenste bezoekers, dan is een andere aanpak vereist. Eentje waar security bij het ontwerp al werd meegenomen en niet een snelle toevoeging achteraf is. Lees hier hoe een modern cloud securitybeleid eruitziet en hoe je het zelf inricht.

Lees verder

Back-ups maken is niet langer een noodzakelijk kwaad

Back-ups maken is niet de favoriete taak van systeembeheerders. Je moet rekening houden met complexe infrastructuren en niemand mag hinder ondervinden van het proces. Toch is het uitermate belangrijk voor de continuïteit van de onderneming. Hoe maak je back-upbeheer weer sneller en eenvoudiger? Deze webcast laat je kennis maken met een nieuw model. Kijk je mee?

Lees verder

8 trends die betere cybersecurity in de zorg vereisen

Niemand zit te wachten op data die te grabbel wordt gegooid. Maar wat we zeker willen vermijden is dat onze medische gegevens zomaar op straat komen te liggen. De Autoriteit Persoonsgegevens (AP) luidt de alarmbel; geen enkele sector is namelijk zo kwetsbaar als de zorg. Vanwaar deze achterstand? Lees hier welke 8 security trends nu spelen in de zorg.

Lees verder

The show must go on: bedrijfscontinuïteit verzekeren

We verwachten dat onze IT-omgeving altijd beschikbaar is. En dan gaat het toch een keer mis. Noodweer gooit roet in het eten, het water staat tot in de serverruimte en alle systemen zijn offline. Wat nu? Lees hier hoe je een bedrijfscontinuïteitsplan opstelt en welke bouwstenen je nodig hebt om jouw IT-omgeving zo snel mogelijk weer online te krijgen.

Lees verder

Zo brengt het mkb cybersecurity op peil

Een cyberaanval schaadt zowel het imago als de continuïteit van je bedrijf. Cybersecurity zou dus bovenaan de agenda moeten staan van het mkb. Dat blijkt juist niet het geval te zijn. Door het gebrek aan beveiliging van de IT-infrastructuur worden ze vaak succesvol aangevallen. Met de 8 valkuilen en tips hou jij cybercriminelen buiten de deur.

Lees verder

Webinar: Azure Security Center uitgelegd

Cybersecurity is van levensbelang voor elke organisatie. Een hack of datalek kan desastreus zijn voor het imago. Je wil eenvoudig overzicht behouden. Dat is lastig wanneer data niet alleen meer on-premise, maar ook op verschillende cloudplatformen staat. Met Azure Security Center krijg je grip, waar de data ook staat. In deze hands on webinar zie je hoe eenvoudig cyberveiligheid kan zijn.

Lees verder

Voorkom een cyberaanval met de juiste oplossing

Een cyberaanval is geen nieuw begrip meer. Veel bedrijven hebben er al mee te maken gekregen of vrezen dat het hen zal overkomen. Zeker nu de GDPR van kracht is, oriënteren steeds meer organisaties zich op securityoplossingen. Maar hoe kies je uit al die oplossingen? In dit securitymagazine staat ze allemaal voor je op een rij, vertellen bekende bedrijven meer over privacy & security en nog veel meer!

Lees verder

Wanneer is IDaaS interessant voor jouw organisatie?

Wanneer is IDaaS interessant voor jouw organisatie en welke overwegingen spelen hierbij? In deze webcast van IBM wordt uitgebreid aandacht besteed aan 3 IDaaS-scenario’s. Ten slotte wordt in deze webcast ingegaan wanneer een organisatie wel of niet moet overwegen om identity en access management via een clouddienst vorm te geven.

Lees verder

Security in de cloud

Veel organisaties vinden het een beetje eng om met hun hele hebben en houden over te stappen naar de cloud. Marketingmensen spreken gekscherend wel van ‘cloud-watervrees’. Hoe ziet het nu echt met cloud-security. In dit artikel worden de meest gestelde vragen beantwoord.

Lees verder

Security in een modern datacenter

De veranderende applicatiebehoefte vereist andere ICT-architecturen, nieuwe systemen die de service verhogen en complexiteit verkleinen. Alles om de vraag van de business bij te kunnen houden, zonder dat data security het kind van de rekening wordt. Lees daarvoor het onderzoeksrapport Blueprint voor een dynamisch datacenter. Daarin staan de belangrijkste uitkomsten van de benchmark naar de toekomstbestendigheid van ICT-architecturen.

Lees verder

Cybersecurity: verander het speelveld

Een zich steeds evoluerende cyberdreiging betekent dat cybersecurity moet moderniseren, dreigingen sneller moet detecteren en risico’s sneller moet aanpakken. De enterprise data hub is het antwoord hierop, met de kracht van Hadoop. Profiteer van de kracht van de moderne cybersecurity met deze whitepaper.

Lees verder

Wet bescherming persoonsgegevens goes Europe

In mei 2018 wordt een nieuwe Europese wet van kracht voor de bescherming van persoonlijke data: de GDPR. Voor grote organisaties is het een uitdaging om hier op tijd aan te voldoen. Toch ligt er volgens onderzoeksbureau Forrester een kans om je te profileren door middel van goede beveiliging van gevoelige informatie. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

In 5 stappen naar een veilige emailomgeving

Hoe organiseer je als gemeente een veilige emailomgeving? Emailsecurity is zeker niet alleen een kwestie van de juiste technologie. Een groot deel van de verbeteringen zijn organisatorisch van aard. Maar hoe kom je concreet tot een veilige emailomgeving? Dit stappenplan geeft een praktisch handvat.

Lees verder

Phishing is in opkomst. Wat te doen?

Phishing is erg in opkomst de laatste tijd. Daarom is het voor IT-organisaties belangrijk om de focus te leggen op dit steeds groter wordende probleem. In deze whitepaper worden de belangrijkste oorzaken van phishing besproken. Daarnaast worden handvatten geboden om de gevaren van phishing zoveel mogelijk te voorkomen.

Lees verder

Je weet niet wat je niet weet: een veilig gevoel?

Cybersecurity speelt een grote rol bij veel organisaties. Ten opzichte van vorig jaar heeft men het gevoel beter te zijn beveiligd tegen bedreigingen van buitenaf. Echter staat dit haaks op de stijging in phishing en malware bedreigingen. Download de webcast voor meer informatie op het gebied van cybersecurity op de werkvloer.

Lees verder

De veiligheid en het managen van zakelijke mobiele applicaties

Veel organisaties krijgen steeds meer te maken met werknemers die zakelijke mobiele applicaties moeten gebruiken tijdens hun werkzaamheden en dit willen doen met hun privé mobiele apparaten. Hier is de werkomgeving van veel organisaties nog niet op voorbereid, kijkende naar de beveiliging van data en technologische mogelijkheden. Daarom is het tijd om een helder beleid op te stellen en de daarbij horende technologische vernieuwingen door te voeren.

Lees verder

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.