Nieuwsbrief
Gepubliceerd: dinsdag 20 oktober 2020

Identity & Access Management

Datum: maandag 19 oktober 2020
Tijd: 09:00
Locatie: Congrescentrum 1931| 's-Hertogenbosch
Soort event: Congres
Onderwerp: De ontwikkeling van IAM

Identity & Access Management

Eindgebruikers verlangen een gemakkelijke en gebruiksvriendelijke manier om toegang te krijgen tot de systemen. Daarbij komt dat de groep die toegang moet krijgen steeds groter wordt. Het zijn niet alleen de lokale werknemers, maar ook externe medewerkers, klanten, partners, en (IoT) devices. Dit maakt de uitdagingen om snelheid van dienstverlening te combineren met veiligheid (security) steeds groter.

Deze ontwikkelingen hebben tot gevolg dat IAM niet alleen een onderwerp is waar IT zich mee bezig houdt, maar ook van andere onderdelen van de organisatie zoals Risk Management, Audit en HR betrokkenheid vraagt. Nog veel meer bij de daadwerkelijke business, waar het onderwerp ‘IAM’ steeds vaker als belemmering bij kleine en grote (digitale) transformaties wordt opgevoerd. Bij digitalisering is toegang (voor de juiste persoon tot de juiste data op het juiste tijdstip) essentieel, en IAM is een van die onderwerpen die bij elke digitaliseringsslag een vitale rol speelt. Dat onderwerp moet integraal bestuurd worden, echter bij veel organisaties is de verbinding tussen de business en IT nog niet sterk genoeg om dat efficiënt en effectief te doen.

Wet bescherming persoonsgegevens goes Europe

In mei 2018 wordt een nieuwe Europese wet van kracht voor de bescherming van persoonlijke data: de GDPR. Voor grote organisaties is het een uitdaging om hier op tijd aan te voldoen. Toch ligt er volgens onderzoeksbureau Forrester een kans om je te profileren door middel van goede beveiliging van gevoelige informatie. Lees hier hoe je dat voor elkaar krijgt.

Lees verder

 

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.